3 par tar med sina barn till ett barnfritt bröllop: brudparet ber dem betala notan

av sofia

03 April 2022

3 par tar med sina barn till ett barnfritt bröllop: brudparet ber dem betala notan
Advertisement

Att organisera ett bröllop är väldigt tröttsamt. Det finns många saker att tänka på och paret måste göra allt för att både de och gästerna ska trivas den dagen. En sak som ibland kan skapa lite turbulens är närvaron av barn. Yngre gäster kan lätt bli uttråkade och trötta både under ceremonin och på mottagningen. Inget konstigt med det. Ett barn har inte en vuxens anpassningsförmåga och det är normalt att de försöker hålla sig aktiva genom att leka, springa och kanske skrika.

Men tänk om makarna inte är villiga att tolerera allt detta på den vackraste dagen i sitt liv? Detta är exakt den situationen som huvudpersonerna i berättelsen vi nu ska dela med dig befann sig i på sin bröllopsdag.

via AltruisticHapa/Reddit

Advertisement
Pixnio / Not the actual photo

Pixnio / Not the actual photo

Bruden beskrev sin upplevelse i ett långt inlägg på Reddit. "Min man och jag hade gjort ett val för bröllopsdagen: vi hade bestämt att det inte skulle finnas några barn varken under ceremonin eller på restaurangen. - berättar kvinnan - Detta var självklart något vi talade om i förväg. Det fanns många stora familjer bland gästerna och detta var huvudskälet till vårt val. Problemet var främst av ekonomisk karaktär. När vi väl gjort gästlistan räknade vi ut hur många barn det skulle bli och siffran var väldigt hög. Detta beror på att ett barn har andra behov än vuxna och en annan typ av organisation skulle ha varit nödvändig. Så på inbjudningarna angav vi att det skulle vara ett bröllop utan barn".

Till en början hade tydligen alla tagit denna begäran väl och anpassat sig. Det skulle trots allt ha varit en speciell dag för paret och alla deras önskemål bör uppfyllas. Synd att det i slutändan inte riktigt blev så. Tre par dök faktiskt upp på evenemanget med sina barn.

Brudgummen var den som blev mest upprörd för att det var hans gäster. Trots allt lät de de 9 barnen stanna och bad att det skulle dukas upp ett bord för dem också. Makarna angav dock omedelbart en sak: föräldrarna till barnen skulle vara tvugna att betala räkningen för sina barn.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tyvärr blev dagen värre. Två av de 9 barnen var väldigt upprörda under hela evenemanget och sprang, skrek och grät. Ett tag försökte makarna och gästerna lugna dem och få dem att sluta, men gränsen nåddes när de började kasta mat på de inbjudna. Som om detta inte vore nog slog de också bruden och smutsade ner hennes klänning. Vid den tidpunkten kunde mannen och kvinnan inte låta bli att be de 3 familjerna att lämna festen.

"Några dagar efter mottagningen skickade vi räkningen för barnmiddagen till de 3 paren och ett brev där vi sa att vi, trots röran, var glada över att ha haft dem vid vår sida på bröllopsdagen. - fortsätter kvinnan att berätta på Reddit - Två av tre par betalade direkt och bad om ursäkt för röran. Det tredje gjorde faktiskt inte det och ringde dessutom och skällde på oss i telefon. Under de följande dagarna försökte de fixa det, men vid det här laget hade min man redan bestämt sig för att klippa kontakten med dem".

Det nygifta paret är dock fortfarande inte övertygade om att de har gjort rätt. Kunde de ha undvikit att skicka räkningen för endast 9 kuvert till? Om huvudpersonerna i bröllopet kommer med specifika önskemål är det alltid bra att gästerna anpassar sig för att undvika missförstånd och obehagliga situationer som den vi just har berättat om.

Har du någonsin upplevt något liknande personligen oavsett om du var gäst eller brudparet?

Advertisement