"Jag är tvungen att påminna honom om allt, till och med min födelsedag" en tjej är trött på att vara sin pojkväns "almanacka"

av sofia

24 April 2022

"Jag är tvungen att påminna honom om allt, till och med min födelsedag" en tjej är trött på att vara sin pojkväns "almanacka"
Advertisement

Skulle du göra allt för den du älskar? Förmodligen skulle var och en av oss, på rak arm, svara ja. Men är vi verkligen säkra på att det är så i alla par? Det är faktiskt ingen självklarhet att båda två partnerna är villiga att ge sig själva till 100% i relationen. Och, tyvärr, ibland kanske den andra personen inte helt accepterar detta beteende.

Vad händer i sådana fall? Att det bildas en liten eller stor spricka inom relationen och en mekanism av oändliga diskussioner utlöses. Har detta någonsin hänt dig eller har ditt förhållande alltid varit en dans på rosor? Detta är inte vad som hände med den Reddit-användaren vi ska berätta om idag. Tjejen i fråga ville berätta om vad som pågick i hennes förhållande för att förstå om hon hade fel att bete sig på ett visst sätt eller inte.

via Reddit

Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Vad exakt hände? Reddit-användaren ställde en enkel fråga till människor på nätet: "Gör jag fel om jag inte påminner min pojkvän om att det snart är min födelsedag?". En fråga som vid första ögonkastet kan tyckas vara märklig. Man kan ju undra vilken människa som inte skulle komma ihåg sin partners födelsedag utantill? Tydligen är hon en av de få som har ett sådant problem. Flickan berättar att hennes pojkvän har en stor brist: han kommer aldrig ihåg de saker han måste göra. Det kan hända alla visserligen, men synd bara att pojkvännens glömska enligt henne överskrider alla gränser.

"Han kommer aldrig ihåg någonting, såvida det inte är något som berör honom och som han har gått och väntat på länge. - skrev tjejen i sitt inlägg - Ärligt talat tror jag att han väljer att komma ihåg vissa saker och andra inte för att han litar på på det faktum att jag alltid finns där för att påminna honom om allt. Födelsedagar, middagar, evenemang, jag måste påminna honom minst 10 gånger innan han kommer ihåg att göra det. Och om han glömmer bort det? Då är det mitt fel. Om han inte gör något för att han glömmer det, då är det inte hans problem, utan mitt. Han säger till mig att jag kunde ha påmint honom och det gjorde jag inte. Det är något vi pratat om mycket."

Hon har flera gånger sagt till sin pojkvän att den här situationen var en källa till stress och obehag för henne, men enligt hennes berättelse har han inte tagit det på allvar och fortsätter att underskatta problemet.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tror du att kvinnan har gett upp? Fel. Just för att hon inte längre kunde hantera situationen bestämde hon sig för att hon skulle sätta sin kille på prov. Genom att göra vad? Hennes födelsedag närmade sig och hon bestämde sig medvetet för att inte säga något till honom. Hon bad även sin familj att inte göra detta.

"Min mamma säger till mig att jag har gjort fel och att jag satte honom i en svår situation utan anledning. - skriver tjejen - Men jag är övertygad om att det är nödvändigt. Man kan inte glömma födelsedagen för den person man säger att man älskar. Jag anstränger mig för att göra varje ögonblick jag spenderar med honom, speciellt och jag skulle väldigt gärna vilja att han gjorde detsamma.

Det dröjde inte länge förrän svaren från webben började ramla in och de flesta människor tog tjejens parti. Hans beteende verkar inte vara rättvist mot henne och det finns inga ursäkter. Vissa hävdar att hennes pojkvän verkar se henne nästan mer som en mamma och inte som en partner. Han ber henne att påminna honom om allt, men det går inte alltid att göra det och framför allt måste han sluta lägga skulden på henne. Vi människor har alltid haft tusen sätt att skriva ner och minnas händelser, även med hjälp av dagens teknik, men uppenbarligen valde han att inte göra det.

Trots allt känner sig vår huvudperson dock inte lugn: hon förstår inte bra om hennes val angående födelsedagen är rätt eller fel. Det finns många synpunkter och alla kan reagera utifrån sin egen erfarenhet: blir det bra?

Vad tycker du om saken? Låt oss få veta i kommentarerna.

Advertisement