Han ger bort sin dotters rum till sin styvdotter utan hennes tillåtelse: "Var det oansvarigt av mig?"

av sofia

03 April 2022

Han ger bort sin dotters rum till sin styvdotter utan hennes tillåtelse: "Var det oansvarigt av mig?"
Advertisement

I familjer med mer än ett litet barn är svartsjuka mellan syskon helt förståeligt och naturligt. Att ägna samma uppmärksamhet åt alla är verkligen viktigt för att inte mata negativa känslor mellan dem. Och om vi pratar om storfamiljer kan det bli ännu mer komplicerat. Om två människor lär känna varandra efter att de redan blivit föräldrar och bestämmer sig för att dela samma tak, kan relationen mellan halvsyskon vara minst sagt känslig, åtminstone under den första perioden.

En man ifrågasatte sitt eget agerande och berättade för användarna att han hade gett sin dotters gamla rum till sin nya frus barn utan hennes tillåtelse och bad om en åsikt angående sitt beslut.

via Reddit

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Användaren började sin historia med att förklara situationen: "Min nya fru och jag hade redan barn sedan innan: jag har fyra barn och hon har tre. Mina barn är mycket äldre än hennes, de två äldsta har redan flyttat hemifrån."

Mannen förklarar att han redan innan bröllopet hade lovat sin nya partners barn att var och en av dem skulle få ett eget rum, eftersom de fram till det ögonblicket inte hade kunnat få det.

När det var dags att välkomna dem in i hemmet insåg han dock att utrymmet inte räckte till: de två minderåriga barnen skulle ha bott kvar hos honom i minst ett år till, så det återstod bara att be de äldre om lov för att upplåta deras gamla rum till de nya styvsyskonen.

"Jag ringde min äldste son, han svarade och sa att han gick med på det. Den andra gav mig dock istället problem: jag ringde henne minst tre gånger under den dagen, utan att få svar. Jag visste att hon gjorde det med flit."

Vid det tillfället var mannen överväldigad av ångest över att behöva göra de nyanlända barnen besvikna, så han bestämde sig för att ge bort rummen ändå. Han frigjorde även sin äldsta dotters rum utan hennes samtycke, och möblerade det åt sin frus dotter.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Trots att allt till en början gick bra med den nya storfamiljen där alla verkade glada och lyckliga blev det värre och värre med tiden med den äldsta dottern. Faktum är att flickan valde att inte fira jul med sin familj och i början av det nya året bad hon om att få tillbaka något hon hade i sitt rum.

"Jag hade pratat med henne under de månaderna, men jag erkänner att jag aldrig berättade något för henne om rummet, för det verkade inte viktigt just då. Det var därför första gången jag berättade för henne vad som hade hänt med hennes rum och att det inte fanns några av hennes saker kvar."

Den unga kvinnan tog det inte alls bra: "Hon började skrika och förolämpa mig. Jag berättade för henne att jag hade försökt kontakta henne under övergången och att det tekniskt sett inte längre var hennes rum."

Social Work SU/Flickr

Social Work SU/Flickr

Diskussionen urartade sedan, där dottern använde tunga ord mot pappans nya fru och hennes pappa följdaktligen anklagade henne för att vilja skapa problem.

Mannen vänder sig då till användarna för att förstå om han har agerat fel: ”Jag vill förstå hennes problem, men jag måste också ta hand om mina nya barn, så jag kan inte längre sätta henne eller hennes syskon först. Men tycker ni att jag hanterade situationen på ett oansvarigt sätt?"

Vad tycker du, gjorde hon ett misstag när hon gav bort rummet utan dotterns tillstånd eller är det dottern som är överdrivet krävande?

Advertisement