En mamma låter sin 3 månader gamla dotter ta hål i öronen: "Hon kommer inte ens att komma ihåg att hon grät"

av sofia

02 April 2022

En mamma låter sin 3 månader gamla dotter ta hål i öronen: "Hon kommer inte ens att komma ihåg att hon grät"
Advertisement

Många föräldrar fattar beslutet att ta hål i sin döttrars öron, utan att vänta på att de ska hinna växa upp och själva bestämma om de vill kunna ha örhängen eller inte. Självklart råder det delade meningar när det gäller detta ämne. Varför ska ett par månader gammalt barn behöva ha hål i öronen? Varför låta henne lida och traumatisera henne med en sådan onödig smärta? En mamma kritiserades av många på sitt TikTok-konto för att hon låtit ta hål i öronen på sin 3 månader gamla dotter. Hennes svar? "Hon kommer inte ens ihåg att hon grät och i framtiden kommer hon att kunna välja att inte bära några örhängen om hon inte vill".

Wikimedia / not the actual photo

Wikimedia / not the actual photo

Efter den enorma smärta som den lilla flickan utsattes för dök två guldknappar genast upp på hennes örsnibbar. Trots att kritiken regnade in på den här mamman för detta beslut, verkar hon ändå stå fast vid att valet att ta hål i öronen redan vid tidig ålder var det bästa för henne: "Hon kommer inte att komma ihåg smärtan hon kände. Och sedan från 0 till 6 månader drar de ännu inte i öronen och därför kommer hon att vara mindre benägen att slita av sig örhängena." Mamman lade också till denna nya teori: "Äldre barn som tar hål i öronen är mer benägna att röra vid sina öron och dra i dem, så det är större risk för infektion."

Faktum är att riskerna för infektion i samband med denna praxis är densamma i alla åldrar, men hos mycket små barn kan de vara allvarligare. Främst för känsligheten hos deras hud och kropp. Tänk bara på de infektioner som framförallt drabbar spädbarn som fortfarande har ett svagt immunförsvar, eller smärtan som säkerligen uppfattas som mer intensiv eftersom små barn lider mer av smärtsamma stimuli. Kort sagt kan riskerna vara många, trots denna mammas teorier.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Denna mamma är dock mer och mer övertygad om sitt val som förälder: "Min mamma tog hål i mina öron när jag var barn och när jag växte upp älskade jag att ha örhängen i mina öron och om min dotter inte gillar dem när hon blir äldre kan hon ju alltid ta bort dem".

Många användare som såg videon i fråga på TikTok kommenterade negativt: "Jag skulle aldrig göra så", lyder en kommentar, medan en annan skrev "Varför ta hål i öronen på henne nu? Borde inte hon få bestämma det när hon blir äldre???". Även om det har kommit många negativa kommentarer har samtidigt många andra användare sagt att de inte är emot ett sådant initiativ.

Vad tycker du? Håller du med den här mamman eller är du emot att ta hål i öronen på bebisar på bara några månader? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement