Han var tvungen att avbryta studierna som ung, men vid 101 års ålder får han äntligen sin gymnasieexamen

av sofia

03 April 2022

Han var tvungen att avbryta studierna som ung, men vid 101 års ålder får han äntligen sin gymnasieexamen
Advertisement

Det finns de som drömmer om att bli rika, att få barn eller att resa jorden runt... och de som drömmer om att ta gymnasieexamen efter många år! Merrill Pittman Cooper är ingen vanlig student: han är 101 år och hans utbildning avbröts för många år sedan. Trots detta har mannen alltid varit en duktig student, trots att han var mycket fattig eftersom han kommer från en familj med enkelt ursprung där han praktiskt taget bara kunde räkna med sin mammas ekonomiska stöd. Motgångarna var många, men Cooper lyckades gå på Storer College i Harpers Ferry, West Virginia, från 1934 till 1938 i det segregerade Amerika. Det var under det senaste året som han var tvungen att överge sina studier för att flytta till en annan stad.

Idag, efter mer än 80 år, har Mr. Cooper förverkligat sin dröm.

via Good Morning America

Mr. Cooper är en av de många som var tvungen att avbryta sina studier innan han hann avsluta dem på grund av ekonomiska problem. Under 1930-talets apartheid-Amerika var det inte lätt att vara högskoleutbildad afroamerikan, men Coopers mamma gjorde allt för att få honom att studera. Trots att hon var ensamstående mamma, som arbetade som hushållerska, lyckades hon låta sin son studera många ämnen såsom biologi, matematik, historia, engelska och latin.

"Vi hade inte så mycket pengar, men det var min dröm att bli advokat", minns Cooper, som också berättade hur några av hans lärare hade köpt några nya kläder och skor till honom för att ha i skolan. "De visste att jag inte hade råd, så de tog med mig till stan och sa åt mig att inte berätta något för de andra eleverna." Slutligen tillade han: "Skolan hade mestadels svarta lärare och alla tog hand om mig." Under sitt sista år på college tvingades Cooper dock att flytta till Philadelphia med sin mamma av ekonomiska skäl och förlorade därmed möjligheten att slutföra sina studier.

Advertisement

Under de följande åren stängde Storer College och blev en del av Harpers Ferry National Historical Park. Detta hindrade inte Coopers svärson från att organisera en liten ceremoni med en trevlig överraskning: "Jefferson County Schools", Harpers Ferry National Historical Park, "Storer College National Alumni Association" och "West Virginia Department of Education " gick samman för att ge Mr. Cooper en gymnasieexamen för att förverkliga hans dröm.

Mannen förstod inte vad det var och trodde att mötet var för att göra en intervju om hans långa liv. När han äntligen insåg vad som höll på att hända exploderade han av glädje och tog på sig tunikan med den matchande huvudbonaden. "Jag kan inte minnas en lyckligare dag" sa Cooper.

Vi är väldigt glada för hans skull!

Advertisement