"Jag vill att du ger tillbaka alla pengar som jag har spenderat på dig": en pappa ber sin vuxna dotter om ersättning

av sofia

02 April 2022

"Jag vill att du ger tillbaka alla pengar som jag har spenderat på dig": en pappa ber sin vuxna dotter om ersättning
Advertisement

Vad innebär det att vara förälder? Detta är kanske en av de svåraste frågorna att besvara. Att vara föräldrar innebär framför allt att vara närvarande och redo att möta alla behov hos barnen och på så sätt hjälpa dem att växa och bli vuxna. Självklart är hjälpen inte bara av känslomässig karaktär, utan också av ekonomisk sådan.

Och tänk om den här typen av stöd från en mammas eller pappas sida inte var så självklar? Idag vill vi dela den här historien för att hjälpa dig att förstå vår fråga bättre.

via metalvito/Reddit

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

För en tid sedan publicerade användaren @metalvito sin berättelse på Reddit för att fråga om råd om sin situation.

Mannen berättar: "Min dotter Aria lämnade hemmet när hon var 15. Hennes mamma och jag separerade och hon valde att inte bo med mig längre. Jag protesterade aldrig, men jag ville att hon skulle fortsätta uppföra sig bra och även respektera mina regler när det gäller uppfostran. Mitt ex har alltid varit mer tillåtande än jag och det har jag aldrig varit överens om. Men Aria gillade det och har alltid föredragit att bo med henne.- fortsatte mannen – De senaste åren har vi pratat ofta via advokater och jag har blivit ombedd att betala underhåll för min dotter. Men sedan hon fyllde 18 år har jag skrivit ner alla utgifter och regelbundet skickat filen till min före detta fru för att låta henne veta hur fel hon gör i sin relation med Aria."

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Den här pappans mål är att få ersättning från sin dotter förr eller senare. Att betala ytterligare underhåll och hälften av hennes studieavgifter när hon har blivit myndig verkar inte rättvist enligt honom. Flickans skuld till sin förälder verkar vara mycket hög och dessutom svår att betala av.

Efter år av tystnad sökte hon upp sin pappa och försökte återuppta kontakten med honom, men mannen vill inte: "Jag sa till henne att vi inte kan fixa förhållandet känslomässigt om vi inte fixar den ekonomiska delen först. Hon måste visa att hon inte bara bryr sig om pengarna, utan också om mig." Sandra, hans ex-fru, är inte alls överens om hans beteende och hans begäran, men han tänker inte ge upp, även om han har vissa tvivel.

Människor på Reddit har haft mycket kritiska reaktioner mot mannen och har inte varit överens med honom.

Vad tycker du om saken? Håller du med den här pappan eller skulle du aldrig kunna tänka dig att begära pengar från ett av dina barn?

Advertisement