Han hittar en plånbok på marken och ber människor på nätet om hjälp för att återfinna ägaren som visade sig vara en 93-årig kvinna

av sofia

13 Januari 2023

Han hittar en plånbok på marken och ber människor på nätet om hjälp för att återfinna ägaren som visade sig vara en 93-årig kvinna
Advertisement

Det är inte varje dag man hittar pengar på gatan, eller hur? När detta händer är det verkligen tur för den som hittar dem, men också sorgligt för den som slarvigt nog tappat bort dem. Hur som helst bör sunt förnuft alltid motivera varje medborgare till att lämna tillbaka en plånbok eller handväska som någon har tappat, även om sådana gester inte på något sätt är en självklarhet. Huvudpersonen i denna berättelse hittade ett smart sätt att spåra ägaren till en plånbok full med pengar, och muntrade garanterat upp kvinnan som hade tappat den med sin osjälviska gest. Men låt oss kika på vad som hände i detalj.

via Facebook / Paul Young

Advertisement

Been working in Rycroft green most of the day, just come out and found a purse full of money. Really want to get it back...

Pubblicato da Paul Young su Venerdì 16 aprile 2021

Paul Young är ägare till ett flytt- och leveransföretag i Leeds i Storbritannien. Vid den aktuella tidpunkten hade Paul anlitats för ett jobb på Rycroft Green, en bostadsanläggning i Swinnow i Leeds. Under det skiftet hittade Paul en plånbok på marken. Precis som alla andra förmodligen skulle ha gjort plockade mannen upp handväskan och kontrollerade dess innehåll. I plånboken fanns det pengar, men ingen legitimation. Utan att ha någon form av information eller ledtrådar om ägarens eventuella identitet bestämde sig Paul för att vädja till sociala medier.

"I slutändan vet man aldrig om det är någons sista pengar eller om det är allt de har kvar", förklarar Paul, som inte slösade någont tid i sin jakt efter den rättmätige ägaren. Smart nog skrev därför Paul ett meddelande på sin Facebooksida och frågade den som hade tappat bort föremålet på bilden, vad som fanns inuti: "Låt mig bara få veta vad som finns i plånboken så ska du få tillbaka den".

Advertisement

Absolutely buzzing! Just found the owner of the purse from yesterday that we found outside 🙂 93 year old lady and she’s over the moon she’s got it back! Happy Saturday guys!

Pubblicato da Paul Young su Sabato 17 aprile 2021

Lyckligtvis såg en medlem av Rycrofts personal Pauls inlägg och var snabb med att berätta för mannen att en av deras invånare nyligen hade tappat bort sin handväska. Efter ett tag lyckades Paul hitta adressen till personen i fråga och lämnade mer än gärna tillbaka plånboken till sin rättmätige ägare. När kvinnan, som är 93 år gammal, öppnade dörren för honom lyste hon genast upp när hon såg Paul med handväskan i handen och det fanns inga tvivel om att det var hennes. "Hon försökte ge mig hittelön," sa Paul, "men jag skulle aldrig ha kunnat ta emot den. Jag blev glad över att se hur glad hon var." De pratade en stund och tog till och med bilder tillsammans för att minnas det vackra ögonblicket och för att kunna dela det på nätet.

Advertisement