En trött mamma vet inte hur hon ska kunna få sin dotter att somna på kvällarna, sedan upptäcker hon att det räcker med att låta henne äta en banan

sofia

23 Mars 2022

En trött mamma vet inte hur hon ska kunna få sin dotter att somna på kvällarna, sedan upptäcker hon att det räcker med att låta henne äta en banan
Advertisement

Även om det är en stor glädje att vara förälder tvingas man också dagligen möta alla de problem som normalt kommer när man har med ett litet barn att göra. Att inte kunna sova på natten är kanske ett av de vanligaste problemen bland alla de mammor och pappor som inte längre vet vad de ska göra för att få sina barn att somna. Allison, som kallar sig "agoyneee_xo" på TikTok, var utmattad av sin dagliga rutin, särskilt eftersom hon aldrig lyckades få sin dotter att lägga sig på kvällarna: det är underbart att vara föräldrar tills du inser att klockan är två på morgonen och din dotter. fortfarande är vaken!

Allison pratade med andra mammor och sökte råd på nätet och lyckades hitta den perfekta praktiska lösningen för att få sin dotter att somna lugnare.

via TikTok / agoyneee_xo

Advertisement

TikTok / agoyneee_xo

Allison avslöjade det "magiska tricket" för att få sin dotter att sova i en video som blev viral, som har nått 4,6 miljoner visningar sedan den lades upp på TikTok. Men hur lyckades Allison lösa sin dotters sömnlöshetsproblem och även själv få lite välförtjänt vila? Hon hittade en enkel, billig och mycket säker metod: genom att låta sin dotter äta en banan innan hon går och lägger sig. Bananer är en frukt som de flesta vanligtvis köper regelbundet, och fungerar tydligen utmärkt för att få musklerna att slappna av och främja sömnen.

''Jag såg en video på TikTok av någon som sa att om du ger din bebis en banan innan den går och lägger sig, kommer ditt barn att sova hela natten," förklarade Allison och tillade," och alla som känner mig vet att jag har haft jättesvårt att sova ända sedan dagen hon föddes”, avslutade mamman, medan hennes dotter lekte i bakgrunden.

TikTok / agoyneee_xo

"Banantricket", säger Allison, har fungerat bra i minst 8 månader och förklaringen ligger främst i fruktens innehåll: den är rik på tryptofan, en aminosyra som förbättrar sömnkvaliteten, bananer är också rika på kalium, vilket fungerar som ett utmärkt muskelavslappnande medel. Dessutom innehåller bananer mycket kolhydrater och vitamin B6, vilket gör dem till det perfekta mellanmålet före sänggåendet.

Det säger sig självt att hundratals användare har tagit emot detta förslag med öppna armar, väl medvetna om vad det innebär att inte sova på natten och att ha små barn som inte är benägna att gå och lägga sig på natten. ''Okej, imorgon ska jag köpa bananer! Även min dotter sover heller inte" skrev en användare.

För den här mamman fungerade bananen utmärkt, men det är inte nödvändigtvis den rätta lösningen för alla. I vilket fall som helst rekommenderar vi alltid att du pratar med din barnläkare eller husläkare innan du experimenterar själv.

Advertisement