En katt räddar sin matte genom att hoppa på hennes mage: hon viste inte att hon hade en tumör

av sofia

23 Mars 2022

En katt räddar sin matte genom att hoppa på hennes mage: hon viste inte att hon hade en tumör
Advertisement

Gill Kelly, en 56-årig kvinna, hade ingen aning om att hon var sjuk förrän hennes katt omedvetet varnade henne. Trodde du att ett husdjur inte kunde rädda livet på en människa? Gills berättelse är bara en av många som tydligt visar hur värdefulla våra fyrbenta vänner kan vara. Den engelska kvinnan trodde att hon hade kommit in i klimakteriet, utan att misstänka att symtomen hon hade kunde kopplas till något mycket mer allvarligt. Men en dag landade hennes katt på hennes mage och tryckte ihop magen så mycket att hon skrek av smärta. Den smärtan kunde verkligen inte vara normal och faktiskt, efter några medicinska kontroller, upptäckte Gill något mycket allvarligt.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Hur många gånger har vi hört berättelser om hundar eller andra heroiska djur som räddat sin ägares liv? Det är normalt för en varelse som har fått kärlek och omsorg att vara fäst vid sin familj och att visa det även i de svåraste ögonblicken för sin ägare. Vi har tidigare berättat historier om hundar och katter som på något sätt "kände av" ägarens sjukdom och som på alla sätt försökte varna dem. År 2017 räddade en katt som ägs av en kvinna vid namn Gill, en 56-åring bosatt i Huddersfield, West Yorkshire (Storbritannien), omedvetet sin älskade mattes liv genom att hoppa på hennes mage. Den dagen kände Gill en stickande smärta i buken, vilket fick henne att skrika. Maken, som blev orolig för den reaktionen, föreslog att hon omedelbart skulle gå på en kontroll hos läkaren.

Efter en genomgående undersökning fick Gill reda på att hennes katt Humbug hade hoppat på en tumör på 2 kg som hon fram till dess inte hade haft någon aning om. Kvinnan gick inte igenom klimakteriet som hon trodde, hon hade äggstockscancer.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Tack vare en mycket lyckad operation togs tumören bort och Gill kunde återgå till sitt normala liv: "Om det inte hade varit för Humbug hade jag fortsatt utstå det obehag jag hade, vilket betyder att cancern skulle ha hunnit nå ett mycket mer avancerat stadium och skulle ha varit mindre lätt att hantera".

Gill döljer inte det faktum att hon är orolig för att cancern eventuell skulle kunna komma tillbaka för att hota hennes liv, men hon håller på att lära sig att hantera sin rädsla och har öppnat sitt hem för två andra katter, Felix och Bolt. Naturligtvis kommer hon alltid att vara tacksam mot dessa fantastiska djur som på något sätt bokstavligen räddade hennes liv.

Advertisement