En mans gravida fru är allergisk mot katter och ber sin man hitta en lösning: han föreslår att hon kan flytta in hos sina föräldrar

sofia

13 Oktober 2022

En mans gravida fru är allergisk mot katter och ber sin man hitta en lösning: han föreslår att hon kan flytta in hos sina föräldrar
Advertisement

Allergier är numera ett mycket utbrett fenomen och de som lider av dem vet mycket väl hur irriterande och omöjligt, det är att leva med de allergener som orsakar reaktioner i kroppen. Oavsett om det är damm eller päls verkar det inte finnas någon definitiv lösning, men det är mycket viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder som att städa och damma väl, eller inte ha långhåriga husdjur till exempel. Det finns även faser i livet där allergier kan förvärras eller till och med utvecklas för första gången: den gravida kvinnan som är huvudperson i denna berättelse var absolut inte allergisk mot sin katts päls från början, men allteftersom graviditeten fortskred utvecklade hon denna känslighet. Det största problemet var dock att mannen var tveksam till att avlägsna katten från sitt hem och föredrog att låta sin fru leva i ett tillstånd av ohälsa.

via Reddit

Advertisement

Pixnio / Not the actual photo

Berättelsen delades av hennes man, som bad människor på Reddit om deras åsikt. Mannen hade haft katt i 16 år och varit gift med sin fru i 4. Katten hade alltid bott hemma hos paret, men i och med graviditeten verkade kvinnan ha utvecklat en mycket irriterande allergi mot djurets päls. När hon nådde sjätte månaden var kvinnan utmattad och visste att orsaken till hennes tillstånd var just den katten och därför bad hon sin man att hitta en lösning.

"Min fru vill att jag ska hitta ett annat hem för min katt, men jag vill inte", förklarade mannen på Reddit, "han är gammal, han känner bara mig och min fru och denna förändring skulle kunna ta kål på honom."

Wikimedia / Not the actual photo

Mannen försökte föreslå alternativa lösningar, men alla tillhandahöll särskilda försiktighetsåtgärder för katten och inte för hustrun:

"Jag erbjöd min fru en kompromiss: vi kunde bo hos hennes föräldrar (som bor 10 minuter ifrån oss och inte har några problem med att vi stannar i gästrummet) tills barnet föds och sedan, om allergierna kvarstår för henne eller för barnet, kan jag försöka (enligt mina kriterier) hitta ett nytt permanent hem åt min katt. Jag skulle kolla min katt varje dag eller så kan vi lämna den hos min bror som har levt med den i några år, men vi måste stå ut ytterligare två veckor".

Hans fru kunde inte hålla ut en enda dag längre, efter den långsökta ursäkten från sin man för att inte skicka iväg katten, och bestämde sig för att agera. Det handlade trots allt om hennes hälsa. "Igår kom jag hem från jobbet och jag kunde inte hitta min katt" sa mannen, "Jag frågade min fru var den var och hon berättade utan att blinka att hon hade lämnat den på ett djurhem."

Advertisement

Pixabay/ Not the actual photo

Den gravida hustrun var tvungen att upprepade gånger förklara för mannen att det var en påtvingad lösning, eftersom hennes hälsa försämrades dag för dag. Den förtvivlade mannen vände sig till djurhemmet och upptäckte, till sin stora sorg och fasa, att en hund hade skrämt hans stackars katt, vilket hade gjort att den fått hjärtstillestånd.

Vi är alla väldigt förtjusta i våra lurviga små vänner, men det finns hinder som leder till svåra och smärtsamma val att genomföra. Trots kattens tragiska slut, höll faktiskt de flesta Reddit-användare inte med mannen: "Du väljer din katt framför din gravida fru och bebis och du utsätter henne för onödig stress. Vad är det för fel på dig?".

Vad bildade du dig för uppfattning om den här historien?

Advertisement