En entreprenör erbjuder 5.000$ till varje anställd som slutar frivilligt: de som stannar kvar är de som är mest motiverade - TittaPaVideon.se
x
En entreprenör erbjuder 5.000$ till…
En mamma försvarar sitt beslut att köpa billiga kläder till sina barn medan hon själv bär märkeskläder Han hittar en plånbok på gatan och går hem till ägaren med den utan att först meddela polisen

En entreprenör erbjuder 5.000$ till varje anställd som slutar frivilligt: de som stannar kvar är de som är mest motiverade

16 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
967
Advertisement

Arbetsplatstillfredsställelsen är ganska viktig även för produktiviteten, och det verkar som att många entreprenörer äntligen börjar förstå detta. Om en anställd inte är tillräckligt nöjd med sitt jobb, arbetsplatsen eller den lön han får, bör arbetsgivaren vidta åtgärder, eftersom det, i längden, blir företaget som förlorar.

Entreprenören Chris Ronzio vet hur viktigt det är att ha motiverade och entusiastiska arbetare i sitt team, och det är därför som han har börjat med ett experiment: efter 2 veckors prov erbjuder han 5.000$ till de arbetare som inte trivs med sitt arbete, för att säga upp sig.

Om du blev erbjuden femtusen dollar för att säga upp dig, vad skulle du göra? För vd:n Chris Ronzio är detta ett prov som han har satt i rörelse på sitt företag: om den anställda inte accepterar den höga summan pengar, betyder det att han trivs och är nöjd över att vara en del i det team som han har varit i på prov i 2 veckor.

För att göra ett sådant val måste man dock förstå att man avstår från en omedelbar förmån på 5.000$. Visst, en långtidsanställning i företaget lovar högre långsiktiga fördelar, för de som går med på att stanna och arbeta för Chris kommer att belönas. När de väljer att stanna handlar det dock om att ge upp 5.000 dollar som omedelbart kan finnas på ens bankkonto och går med på att arbeta med en lön på 2.500$ i månaden.

På grund av det faktum att medarbetaren själv får göra detta val är mycket viktigt och symboliskt "starkt": man hoppas faktiskt att när medarbetaren avsäger sig en stor summa "lättförtjänta" pengar, betyder det att han är mer motiverad att stanna på företaget.

Detta är ett experiment som, enligt data som rappotrerats av Chris Ronzio, ger fruktbara resultat när det gäller produktivitet.

Vad skulle du göra om du fick välja, i en sådan situation? Berätta gärna för oss!

Tags: WtfAbsurtBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack