En hemlös familj har ingenstans att ta vägen: tack vare välgörenhet får de en bostad - TittaPaVideon.se
x
En hemlös familj har ingenstans att…
En äldre man säljer sina teckningar på gatan för att kunna köpa mat till sina barnbarn: en man köper dem för en hög summa En främling träffar en desperat kvinna som

En hemlös familj har ingenstans att ta vägen: tack vare välgörenhet får de en bostad

19 Januari 2022 • Av Titti Carlberg
3.145
Advertisement

Det är ingen rolig känsla att ha en stor familj men ingenstans att bo, sova eller äta. Tyvärr, trots att vi lever i ett ganska avancerat samhälle, är fattigdomsproblemet mycket utbrett och det finns hundratusentals familjer över hela världen som inte har ett hem och därför måste nöja sig med allmosor och hjälp. Precis som familjen som är huvudpersonerna i vår berättelse...

Detta är historien om Canitra Thompson, sjubarnsmor, som tack vare stora ekonomiska svårigheter blev tvingad att lämna sin bostad och flytta ut på gatan med sina barn: denna extremt oroliga situation ledde till att hon bodde i ett hotellrum som används för tillfälligt boende för hemlösa, tillsammans med sina barn, och tillbringade även julhögtiden på detta sätt.

En mycket obehaglig situation som dock visade sig på bästa sätt när familjen Thompson valdes ut av välgörenhetsprogrammet Tri-Cities Habitat for Humanity.

image: YouTube

Denna välgörenhetsorganisation är dedikerad till att hitta säkra härbärgen och bostäder för hemlösa personer och familjer, och lyckan berörde äntligen Cantra Thompson och hennes sju barn; kvinnan berättade om känslan av att äntligen ha ett tak att sova och äta under utan att oroa sig för att hitta ett boende: "Jag har bokstavligen varit i chock under ett tag, jag kan inte sluta att le. Jag är så exalterad, och så glad. Nu kan jag äntligen fira jul med mina barn, jag kunde inte föreställa mig, ens i mina drömmar, att jag skulle bli utvald i detta välgörenhetsprogram!"

Det generösa erbjudandet från den ideella föreningen har dock mycket specifika villkor: Canitra, till exempel, samt hennes sju barn, måste ägna sig själva åt att, med minst 300 timmar, göra deras hus beboeligt och 100 timmar med att hjälpa till att bygga ett hem åt en annan hemlös familj.

Advertisement

Men allt som är bra slutar också bra, och detta gällde även för familjen Thompson: "Vi har äntligen ett hem, vi behöver inte leva utomhus" utbrast Canitra med glädje!

Och vi, precis som denna sjubarnsmamma är lika glada som henne för att allt har slutat så bra!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack