Han vinner 5,6 miljoner på lotto men vill inte dela vinstsumman med sin familj - TittaPaVideon.se
x
Han vinner 5,6 miljoner på lotto men…
Han avslöjar sin kollegas graviditet utan hennes tillstånd - kvinnan blir vansinnig Han har ett så

Han vinner 5,6 miljoner på lotto men vill inte dela vinstsumman med sin familj

13 Januari 2022 • Av sofia
1.969
Advertisement

Du kan göra många saker med mycket pengar, ännu mer om du vinner miljontals miljoner dollar på lotto. Om detta någonsin skulle hända dig, hur skulle du då använda alla pengarna du vunnit? Skulle du använda dem för att unna dig något speciellt eller donera till välgörenhet? Skulle du spara pengar inför tuffa tider eller ekonomiska svårigheter eller skulle du dela dem med din familj och nära och kära? En 24-årig kille ville berätta sin historia på Reddit, som gav upphov till stark diskussion på nätet...

Den 24-åriga huvudpersonen i den här historien berättade för en Reddit-grupp att han hade vunnit hela 5,6 miljoner dollar på lotto, en riktigt stor summa som han kunde ha använt upp och "slösat bort" på tusen sätt, men som han istället använde på ett klokt sätt för att betala av några skulder och betala bolånet på sitt hem. Hittills inget konstigt, förutom att killen sa att han inte ville dela med sig av vinnarsumman med sin familj:

"Bakgrundshistoria: Min fru och jag är båda 24 år gamla. Varje månad köper vi en lott för skojs skull. Tillslut vann vi stort. Efter att ha betalat av all skatt och alla avgifter hade vi cirka 5,6 miljoner dollar kvar. Vi betalade alla våra skulder (studielån, bostadslån, billån) och sedan fanns det ca 5 miljoner kvar, jag antar att ni inte vet att 70% av människor som vinner på lotteri går i konkurs efter några år.

Eftersom jag arbetar inom finanssektorn ville jag inte bli en del av dessa 70% och dessutom skulle jag aldrig behöva jobba igen. Vad vi gjorde var att investera 3 miljoner USD i en kombination av fonder och föredragna aktiefonder med en extremt stabil avkastning och med extremt låg risk. Med de resterande 2 miljonerna köpte vi ett lägenhetskomplex för ett värde av 5 miljoner dollar som kommer att ge oss en hög avkastning med låg risk.

Pojkens inlägg avslutas med dessa ord: "När jag berättade för min familj trodde jag att den första reaktionen skulle vara att de var glada för mig och hur jag betett mig ekonomiskt ansvarsfull med pengarna. Men min familj började prata om en enorm familjeresa, om hur jag skulle betala av alla deras skulder och så vidare. Jag förklarade att 5 miljoner är mycket men inte tillräckligt för att ge bort det till familjen och de blev arga. De sa att jag inte var välkommen i den här familjen och att jag inte borde ha pratat med dem igen. Jag tycker att jag har rätt eftersom jag gör det som är bäst för min fru och för mig själv. Så tycker ni att jag har rätt eller fel?"

Vad tycker du om den här historien? Har killen som vann på lotteriet rätt eller ställer du dig på hans familjs sida?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack