x
En äldre man ger sophämtarna i sitt…
Han skäller ut sin flickvän för att ha ätit för mycket under julen:

En äldre man ger sophämtarna i sitt område julklappar för att tacka dem för deras dagliga arbete

05 Januari 2022 • Av sofia
4.507
Advertisement

Det är aldrig för sent för att vara vänlig mot mindre lyckligt lottade människor, eller helt enkelt att vara snäll och trevlig mot främlingar. En sådan gest, även om den kan verka banal, kan istället förändra livet eller en hel dag för en annan människa. Något som huvudpersonen i denna vackra berättelse som ägde rum i julas vet mycket väl. Han hade bestämt sig för att på ett tydligt sätt tacka sophämtarna i sitt område för det arbete de utförde varje dag...


Den äldre mannens vänliga gest förevigades på nätet tack vare en kort video som lades upp av mannens barnbarn Naylin del Villar på TikTok. På de rörande bilderna ser vi den äldre mannen som följer en tradition som funnits i hans familj sedan länge, det vill säga att ge gåvor till de mest behövande människorna och till dem som arbetat outtröttligt året runt utan att någonsin stanna upp för att vila eller ta semester.

I år var det sophämtarna i hans områdes tur. I videon som publicerats av mannens barnbarn kan man se hur denna farfar väntar vid sidan av vägen på sopbilens ankomst med de tre sophämtarna ombord. När lastbilen stannar bredvid trottoaren stannar den generösa farfarn och går fram till dem och ger dem tre presentpåsar som julklappar. En mycket vacker och oväntad vänlig gest, men framför allt generös mot dessa outtröttliga arbetare som i tystnad trots människors likgiltighet håller städernas gator rena varje dag, oavbrutet.

I videon kan man se sophämtarnas överraskade ansiktet och all den tacksamhet som de känner när de inser att den där väldigt vänliga äldre mannen var där för att ge dem påsar med presenter inför julen som närmade sig. Det är en familjetradition, förklarar barnbarnet Naylin del Villar, som hennes farföräldrar alltid har följt, även när hennes farmor fortfarande levde.

Advertisement

I beskrivningen till TikTok-videon skrev barnbarnet: "Min farfar köpte julklappar till sophämtarna. De blev  glada, de förväntade sig inte en sådan överraskning. Min farfar är världens bästa farfar!"

Hur kan man låta bli att hålla med om de rörande orden från barnbarnet till denna extraordinära äldre man!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack