"Sätt in ett mynt i eluttaget" Den farliga uppmaningen som Alexa gav en 10-årig flicka - TittaPaVideon.se
x
"Sätt in ett mynt i eluttaget" Den…
Han hittar en plånbok, lämnar tillbaka den och lägger i lite extra pengar till den rättmätige ägaren Han var hemlös, men nu har han blivit chauffören på Londons

"Sätt in ett mynt i eluttaget" Den farliga uppmaningen som Alexa gav en 10-årig flicka

31 December 2021 • Av sofia
711
Advertisement

Tekniken har gjort enorma framsteg under de senaste 10 åren, tänk bara att vi nuförtiden kan begränsa oss till att säga några ord högt för att ha en artificiell assistent. Med hjälp av denna kan vi tända och släcka husets belysning med hjälp av enkla röstkommandon, använda vissa apparater, be om att få nyheterna upplästa och många andra aktiviteter i hemmet som vi tidigare var tvungna att göra manuellt och personligen. På 60- och 70-talet föreställdes dessa framsteg bara i science fiction-berättelser, där det alltid underströks att maskinernas intelligens aldrig riktigt kunde nå samma nivå som människans intelligens, vilket skulle orsaka en farlig kortslutning i historien.

Denna händelse som hade som huvudperson en 10-årig engelsk flicka och Alexa, den berömda Amazon-röstassistenten, får oss att reflektera över hur långt människan har gått långt i användningen av artificiell intelligens.

via: BBC

I Storbritannien väckte nyheten att Alexa föreslog en farlig utmaning för en 10-årig flicka stark debatt. Vad var det som hände? Flickans mamma, Kristin Livdahl, sa att hon och hennes dotter roade sig med några utmanande fysiska övningar hemma för att få lite träning. Den lilla flickan bad Alexa att föreslå ytterligare en utmaning för att fortsätta roa sig, men Amazons berömda röstassistenten föreslog "en utmaning som finns på webben" som minst sagt ger en rysningar.

Mamman berättade i ett inlägg på Twitter vad Alexa föreslagit: "Sätt in en smartphone-laddare halvvägs i eluttaget och rör sedan vid polerna med ett mynt". Detta är den så kallade "Penny Challenge", en mycket farlig utmaning som föddes på TikTok och andra sociala medier. En utmaning, om man nu kan kalla den så, som kunde ha försatt barnet i fara och kunnat orsaka inte bara en kraftig elchock, utan även en kortslutning med åtföljande brand. Lyckligtvis var mamma där och skrek omedelbart "Nej, Alexa, nej." Trots allt underströk mamman ändå att hennes dotter aldrig skulle ha genomfört en sådan utmaning, men det tar inte bort den potentiella faran som den lilla flickan utsattes för.

Advertisement

Amazon var snabba med att be om ursäkt och radera denna så kallade Penny Challenge från Alexa. Utöver denna absurda utmaning har även andra potentiellt farliga utmaningar tagits bort från sökmotorn.

En episod som får oss att reflektera över hur vi varje dag lägger våra liv i händerna på maskiner men hur dessa, tyvärr, inte är ofelbara. Det är viktigt att alltid vara uppmärksamma, särskilt när det gäller att skydda våra barn.

Tags: WtfAbsurtBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack