x
Gatukatter jamar mot ett avlopp och…
Hon säger till ett barn på restaurangen som tar hennes hatt och mamman ingriper: Flickvännen vill till varje pris bli av med hans katt: han bestämmer sig för att sparka ut henne ur huset

Gatukatter jamar mot ett avlopp och lockar till sig förbipassernades uppmärksamhet - det låg en övergiven flicka där inne

22 November 2021 • Av sofia
23.218
Advertisement

Att överge sitt eget barn är en hemsk handling, men vi kan aldrig riktig veta vad som verkligen driver en mamma till att ta till en sådan extrem gest. Bakom övergivandet av ett barn kan det finnas tusen anledningar och en underliggande desperation som man borde försöka förstå snarare än att beskylla. I vilket fall som helst, när du tror att du inte kan försörja ett barn, bör du alltid försöka hitta en säker lösning och lämna det anonymt i händerna på sjuksköterskor eller nunnor, men absolut inte på gatan eller, ännu värre, i ett avlopp.

I Mumbai, Indien, hittade en grupp människor en nyfödd flicka insvept i ett tyg, gråtandes högt, i ett avlopp. De hade varnats av en grupp herrelösa katter som stirrade i riktning mot barnet och som aldrig slutade jama.

via: News18

Några gatukatter fortsatte att jama på ett misstänksamt sätt, alla med blicken riktad mot ett specifikt avlopp. Förbipasserande människor blev misstänksamma över att se detta, precis som om katterna försökte locka till sig människornas uppmärksamhet. Faktum är att vid en närmare titt insåg invånarna att det låg en liten bebis insvept i en bomullsfilt övergiven i rännan som grät oavbrutet. Det där gänget katter försökte verkligen tala om något!

Polisen i Mumbai underrättades omedelbart mitt i natten och några poliser ingrep direkt på plats för att rädda barnet. Ingen av de närvarande hade lyft ett finger, kanske var de chockade över händelsen och rädda för att äventyra utredningen. Den goda nyheten är att den lilla flickan mår bra och att så fort hon är helt återställd kommer man att börja söka efter en familj som kan adoptera henne.

Indien är ett land med 1,4 miljarder invånare, varav många lever i allvarlig fattigdom. Det är inte konstigt att en del föräldrar inte har möjlighet att ta hand om sina barn. Dessutom, på de mer lantliga och mindre utvecklade områdena i landet, innebär det att ha en dotter att ha mycket mer utgifter att oroa sig över. Tyvärr, av just denna anledning, är övergivande och dödande av döttrar mycket vanligare i Indien. Det finns bland annat en lag som förbjuder gravida kvinnor att i förväg veta könet på barnet, för att undvika abort om det ofödda barnet är av kvinligt kön. Ett socialt problem som tyvärr finner sina lösningar i illegal abort eller övergivande av bebisar på gatan i ett försök att rädda deras liv.

Vad som är säkert är att denna lilla bebis som katterna räddade från gatan nu är frisk och vid utmärkt hälsa. Vi hoppas att hon kan hitta en familj som adopterar henne och ger henne all den kärlek hon förtjänar.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack