En 10-årig pojke räddar sin mammas liv: "Jag skulle aldrig ha klarat mig om det inte varit för hans skull, han är min hjälte"

av sofia

10 September 2022

En 10-årig pojke räddar sin mammas liv: "Jag skulle aldrig ha klarat mig om det inte varit för hans skull, han är min hjälte"
Advertisement

Att ha barn är en välsignelse: hur många gånger har vi hört det här uttrycket, eller har sagt det till någon själva. Kanske många eller kanske inte, men det är en sanning som vi inte kan förneka. Barn gör livet värt att leva, de ger oss oförglömliga stunder, de är små frön att odla och ta hand om på bästa sätt, de ger oss mycket kärlek, de fyller oss med glädje och ibland kan de vara en livlina i ordets bokstavliga betydelse.

Den här mamman från Oklahoma vet detta mycket väl, som lyckades ta sig igenom en mycket jobbig upplevelse tack vare sin 10-åriga son. Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände.

via People

Advertisement

Lori Keeney är mamma till Gavin, en 10-årig pojke som blev känd på nätet för att ha räddat hennes liv. En helt vanlig dag badade mamma och son tillsammans i trädgårdspoolen när Lori plötsligt kände sig dålig.

Kvinnan som till och från fick convulsioner, kände sig dålig medan hon befanns sig i poolen och kunde inte hålla sig vid ytan. Hennes son, som var ute ur vattnet vid det tillfället, insåg direkt att något var fel och hoppade i för att hjälpa henne.

Advertisement
lori.keeney/Facebook

lori.keeney/Facebook

I en video som kvinnan lagt ut på Facebook ser vi ögonblicket då pojken räddar sin mamma. Filmen är från en övervakningskamera och visar barnet dyka in och dra mamman mot stegen, hålla henne vid ytan för att hon inte ska få i sig mer vatten och hjälpa henne att andas.

"I morse upplevde jag en av de värsta stunderna i mitt liv - skriver Lori i inlägget som publicerades på sociala medier - jag visste inte om jag skulle dela den här videon eller inte, men jag vill visa att min son räddade mig. Gavin hade precis gått in på verandan, men han sprang genast fram till mig och drog upp mig ur vattnet. Hunden försökte också komma in utan att lyckas, men han skällde så högt att min pappa förstod att något var fel och sprang till oss."

En obehaglig situation som tack vare lille Gavins mod fick ett positivt slut. "Jag tackar Gud för att den här lilla mannen finns i mitt liv - skriver mamma Lori - Han är min lilla hjälte".

Ord som fångar all kärlek och tacksamhet för gesten från ett 10-årigt barn som utan att tveka ett enda ögonblick kastade sig i vattnet, tog tag i sin mamma och räddade henne. Om han inte skulle ha ingripit omedelbart skulle hon ha fått i sig ännu mer vatten och skulle ha blivit tvungen att tas till sjukhuset, men så blev det som tur var inte.

Låt oss hämta inspiration från Gavins handlingar och komma ihåg att i akuta situationer måste man omedelbart vidta åtgärder för att undvika obehagliga konsekvenser. Bra jobbat lilla hjälte!

Advertisement