En modell dyker upp utan smink till finalen av Miss England: "Jag vill bara vara mig själv"

av sofia

01 September 2022

En modell dyker upp utan smink till finalen av Miss England: "Jag vill bara vara mig själv"
Advertisement

Skönhetstävlingar är kända för att vara extremt glamorösa evenemang där unga kvinnor poserar och visar upp sig själva med en mycket markerad make-up. I 2022 års upplaga hände dock något ovanligt: ​​den unga kvinnan Melisa Raouf bestämde sig för att delta i Miss England-tävlingen utan smink. 

Hon kommer ursprungligen från södra London och deltog i testet "ansikte utan smink" som tävlingen förutsåg och lyckades vinna en plats i finalen. Men medan de andra tävlande bestämde sig för att gå tillbaka till att bära smink för finalen, valde hon att förbli naturlig.

via BBC

Advertisement

Den vackra Melisa sa också att om hon vinner tävlingen kommer hon att delta i Miss World-upplagan utan smink, i hopp om att "inspirera kvinnor över hela världen", kommenterade hon. 20-åringen började bära smink i tonåren, men kände sig "väldigt osäker" på grund av jämförelsen med de överperfekta skönhetsnormerna som visades på sociala medier.

Detta orsakade henne en del problem med självkänslan: "Jag har aldrig känt mig tillfreds med mig själv, jag har aldrig känt mig bekväm i min egen hud", sa hon. Deltagandet i tävlingen har gett henne mycket självförtroende och mod att våga förändras. "Jag gör det här för oss alla", berättar hon.

Advertisement

Melisa påpekade att hon inte är emot smink: "Jag uppskattar smink som en form av konst och kreativitet", sa hon och tillade att hon kommer att fortsätta använda smink vid andra tillfällen, men hon vill tydliggöra följande: "Det bör inte känneteckna en kvinna. Det är ett val. Jag ville visa att vi inte behöver ha smink på oss om vi inte vill ha det."

Slutligen uppmanade den unga modellen de andra tjejerna att uppskatta sig själva mer och att värdera deras inre skönhet: "När du bär en stor mängd smink, bär du bokstavligen en mask för att gömma dig från världen. Ta av alla dessa lager så kommer du att se vem du verkligen är", avslutade hon.

Vad tycker du om hennes budskap?

Advertisement