Hon begär 30 pund från varje inbjuden släkting på julmiddagen hemma - en kvinnas beslut ger upphov till stark debatt - TittaPaVideon.se
x
Hon begär 30 pund från varje inbjuden…
Han hittar en låda full med pengar och beslutar att ge tillbaka den till dess rättmätige ägare och får en befodran på jobbet Han begär skilsmässa från sin fru för att hon inte tvättar sig:

Hon begär 30 pund från varje inbjuden släkting på julmiddagen hemma - en kvinnas beslut ger upphov till stark debatt

23 November 2021 • Av sofia
1.772
Advertisement

Julen är en av årets lyckligaste högtider, älskad av både unga och gamla, den rätta tidpunkten för att samla hela familjen runt granen för att fira vinterhelgen eller runt ett dukat bord och njuta av alla de kulinariska delikatesserna som erbjuds. Vanligtvis väljs familjens största och rymligaste hus som värd för alla släktingar den 24:e eller 25:e december och det händer att det oftast är värden som får laga all mat åt de andra. Tänk om denna "sed" en dag skulle förfalla och en fast taxa per gäst började tas ut för att få delta vid julmiddagen?

Detta är mer eller mindre vad Gemma Andrews har hittat på genom åren, en fyrbarnsmamma som under de senaste tio åren alltid med glädje har tagit emot sin stora familj hemma, eftersom hennes hus är väldigt stort och rymligt. Till en början tog var och en av gästerna med sig någon rätt som de lagat hemma så att alla skulle bidra till kostnaden för middagen för att inte belasta stackars Gemma allt för mycket, men sedan började kvinnan lägga märke till att några av gästerna under åren glömde att ta med sin mat, så det blev alltid stressigt och bråttom med att försöka se till att ingenting saknades på hennes släktingars tallrikar... på hennes bekostnad.

Allt detta började förändras när hon bestämde sig för att, om ingen tänkte ta med sig något att äta hemifrån, skulle hon ha fixat hela middagen på egen hand, men skulle ha begärt att de vuxna gästerna betalade "endast" 10 pund. Sedan höjdes denna avgift till hela 30 pund och räknade även med varje barn i de familjer som skulle ha samlats i hennes hem. I allt detta har ett av hennes barn en svår matallergi, vilket gör att hon kräver en separat "meny" varje år.

Genom att debitera sina gäster denna avgift, säkerställer Gemma inte bara att varje gäst står för matkostnaderna för middagen som de kommer att njuta av den 25:e december hemma hos kvinnan, utan denna smarta mamma ser även till att alla har en garanterad julklapp efter att ha betalat den fastställda avgiften.

Många anser att det Gemma gör mot sina släktingar är utpressning, men samtidigt försvarar denna fyrabarnsmamma sitt val och säger att alla borde bidra vid dessa stora högtider, utan att ta för givet att man ska få en inbjudan och en gåva under granen när man inte ens har bidragit till matkostnaderna för middagen på något sätt.

Vad tycker du om saken? Skulle du någonsin kräva dina gäster på pengar för en julmiddag? Berätta för oss i kommentarerna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack