x
En bank råkar föra över 155 miljoner…
Hon gifter sig med sitt livs kärlek 2 dagar innan den fruktansvärda tragedin och har ett råd till alla: Hon köper en leksak till sin 25-åriga son som han alltid hade önskat sig men som hon inte hade haft råd med innan

En bank råkar föra över 155 miljoner euro på 75 000 konton på juldagen

06 Januari 2022 • Av sofia
1.937
Advertisement

Chansen att en bank ger pengar till sina kontoinnehavare är inte särskilt stor och det är inte heller särskilt troligt att man vaknar upp på juldagsmorgonen för att upptäcka att man har ärvt en stor summa pengar från någon gammal moster som man kanske inte ens visste att man hade. Så vad ska man då tro när saldot på ens konto plötsligt ökar? I 99 % av fallen rör det sig om ett misstag och ett sådant sensationellt misstag begicks av banken Santander som på morgonen den 25:e december av misstag krediterade hela 155 miljoner euro på 75 000 personers konton. Tyvärr rörde det sig dock inte om en gåva från bankens sida till dessa människor!

via: The Times

Vi skulle alla vilja ha mer pengar för att kunna göra fler saker i livet, men om du inte jobbar hårt eller om du inte vinner på lotto är det osannolikt att du kommer att uppnå detta. Sjuttiofemtusen människor måste ha trott att de hade extrem tur när de på morgonen den 25:e december plötsligt hade fått stora summor krediterade på sina konton. Mottagarna var både privatpersoner samt företag som samarbetade eller tillhandahållit tjänster åt banken Santander. När dessa företag och personer skulle krediteras måste något ha gått fel, så pass mycket att vissa överföringar upprepades två, tre... eller till och med fyra gånger!

Allt detta skedde i Storbritannien, där det är olagligt att behålla pengar som har satts in av misstag. Det betyder att om någon av de "lyckliga" förmånstagarna hade spenderat en del av det krediterade beloppet, skulle de ha blivit tvugna att lämna tillbaka dem utan några om och men.

Det kan inte vara trevligt att se en stor vinst bli stulen rakt under näsan på dig, men å andra sidan borde de oväntade pengarna aldrig ha funnits på de bankkontona. Banken var förstås snabb med att be sina kunder om ursäkt, men de som redan hade spenderat pengarna tvingas nu lämna tillbaka dem. Det är inte första gången som ett liknande misstag har inträffat, men ett som är säkert är att när man inser att man fått en stor summa pengar av misstag så är det aldrig en smart idé att spendera dem!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack