x
En kvinna ber sina gäster om att betala…
En 13-åring fostrar sina 5 småsyskon efter att ha förlorat sin mamma och får en present värd tusentals dollar till jul Hon hittar sin mans julklappslista och får reda på att han endast spenderat 20 dollar på hennes present

En kvinna ber sina gäster om att betala 45 pund för julmiddagen

25 December 2021 • Av sofia
9.812
Advertisement

Blir vi alla lite godare på julen? Detta är inte alltid fallet, särskilt inom familjen, där man kanske förväntar sig en julhelg präglad av harmoni, vänlighet och empati. Tyvärr finns det situationer som kan förstöra även det mest glädjefyllda firandet, och sannerligen handlar historien vi ska berätta om för dig idag om just en sådan. Det speciella tillfället är en julmiddag med familjen den 25:december, en middag vars organisation har gett upphov till en hel del interna konflikter...

via: The Sun UK

En anonym kvinna berättade på nätet att hennes svägerska bad varje gäst på julmiddagen som anordnades i hennes hem om 45 pund, beräknat per person på grund av maten som köptes till alla, sedan dividerat med det totala antalet familjemedlemmar som skulle delta. Denna ganska orimliga begäran fick kvinnan som anonymt delade den här berättelsen att rynka på näsan och säga att hon under de tre föregående åren varit den som varit värd för familjen i sitt hem för julmiddagen den 25:e december, och att hennes svägerska vid de tillfällena alltid hade tagit med sig en flaska vin och en rätt som hon själv hade lagat eller så hade hon varit med och bidragit ekonomiskt till utgifterna. I det senare fallet, berättar den den anonyma kvinnan att om något blev över, delades det mellan alla deltagare.

Så här sa kvinnan: "För att komma till min svägers hus måste du ta en ganska lång bilresa och vi debiterade aldrig någon när vi var värdar för de tidigare middagarna i vårt hus. Jag har redan talat om för min svägerska att 45 pund per person kanske är lite för mycket, också för att de faktiskt tjänar väldigt bra inom familjen, så det skulle inte egentligen vara ett ekonomiskt problem för dem. Vi måste alltså betala 45 pund per person för att ta två timmars bilresa och majoriteten av gästerna kommer inte ens att kunna dricka den alkohol som har betalats av alla eftersom de kommer att behöva köra i slutet av kvällen."

Många av de människor som noggrant har läst berättelsen som kvinnan delat har ställt sig på hennes sida och fördömt svägerskans beteende. Om svägerskan själv vid tidigare tillfällen aldrig har betalat någon avgift för att delta (och äta och dricka) på julmiddagen, varför skulle då hennes gäster tvingas göra det i år?

Hur skulle du ha reagerat i en så känslig och jobbig situation som den här?

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack