Han skjuter sin mammas rullstol under hela maratonloppet och slår världsrekord - TittaPaVideon.se
x
Han skjuter sin mammas rullstol under…
Han blir änkling men fortsätter att ta hand om sin frus julsstjärna som efter 20 år är helt gigantisk (+VIDEO) Han blir portad från en restaurang för att han äter för mycket:

Han skjuter sin mammas rullstol under hela maratonloppet och slår världsrekord

26 November 2021 • Av sofia
952
Advertisement

Det kan verka omöjligt, men Eric Domingo Roldán sprang i Barcelonas maraton hela 42 kilometer på 2 timmar 53 minuter och 28 sekunder och satte därmed det nya världsrekordet men... han gjorde det samtidigt som han sköt rullstolen på vilken hans mamma som lider av multipel skleros satt! Ett åtagande som hade som främsta syfte att samla in pengar till forskning angående denna fruktansvärda genetiska sjukdom och som gav upphov till en episk berättelse och en heroisk gest.


Många av oss blir andfådda efter att ha tagit trapporna tre våningar upp. Föreställ dig då att du är tillräckligt tränad för att klara ett 42-kilometer långt maratonlopp på mindre än tre timmar. Det innebär att springa en kilometer på 4 minuter och bara några sekunder. Om du tänker att en elektrisk skoter inte kan överstiga 20 km/h, kan du få en uppfattning om vilken ansträngning och hastighet det rör sig om.

En sådan prestation skulle i sig vara extraordinär och minnesvärd, men för Eric Domingo Roldán räckte detta inte. Hur otroligt det än kan tyckas vara slog denna icke-professionella löpare världsrekord i Barcelona Marathon samtidigt som han sköt en rullstol där hans mamma med multipel skleros satt. Hans mamma som heter Silvia har lidit av denna neurodegenerativa sjukdom i 17 år som angriper och påverkar det centrala nervsystemet och som tvingade henne att leva i rullstol.

 

Eric älskar löpning och varje år reser han världen runt precis som många andra som gillar denna sport för att delta i de mest krävande loppen. Men för några år sedan bestämde han sig för att springa samtidigt som han knuffade sin mamma i hennes rullstol.

Det som från början bara var "på lek" för att inte lämna den sjuka kvinnan ensam och underhålla henne, tände snart en glödlampa i sinnet på denna amatörlöpare. Varför inte förvandla denna insats till en sorts reklamkampanj till förmån för alla människor som drabbats av detta fruktansvärda syndrom som vi fortfarande inte vet tillräckligt mycket om?

Hans löpning skulle bli ett verktyg för att ge sitt eget bidrag till vetenskapen och viljan att alltid utmana sig själv - först var det på lek med kortare lopp och det slutade med ett helt maratonlopp och Guinness världsrekord - detta skulle vara hans sätt att göra denna sjukdom känd för världen.

 

Advertisement

De startade framför alla, även elitidrottarna och sprang de första 7-8 kilometerna ensamma, med vägen helt fri framför sig. Fyrtiotvå kilometer och hundranittiofem meter senare var Eric och Silvia klara. De korsade gränsen snabbare än någon annan som någonsin sprungit detta lopp tidigare: två timmar, femtiotre minuter och tjugoåtta sekunder.

De klarade det och applåderades av hela staden Barcelonas invånare som trängdes för att se dessa två nya stjärnor förenas i kampen mot en fruktansvärd och hittills obotlig sjukdom.

Det här är verkligen en extraordinär historia!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack