Läraren gör i ordning håret på en elev under rasten: efter regnet var det som svinto - TittaPaVideon.se
x
Läraren gör i ordning håret på en…
Om du har en obotlig önskan att äta sötsaker är det möjligt att du får lite eller inte tillräckligt med sömn 10-årig pojke hjälper mamman att föda: det fanns ingen som kunde hjälpa dem

Läraren gör i ordning håret på en elev under rasten: efter regnet var det som svinto

16 November 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
5.239
Advertisement

Att vara skollärare är inte ett jobb som alla andra; det krävs inte bara passion för sitt arbete, utan också mycket kommunikationsförmåga, empati och vänlighet mot elever som har det svårare. Ibland, för dessa elever, kan även den mest till synes enkla gesten förvandlas till en handling av stor solidaritet. En sak som Vanessa Sefa vet mycket väl, en mellanstadielärare från London som har implementerat en mycket enkel men viktig gest för en av sina elever ...

När Purity Agyeman anlände till skolan en morgon med trassligt och blött hår från ösregnet, kunde hon inte låta bli att be sin lärare Vanessa om hjälp. Läraren kunde inte säga nej till henne: "Hon hade tårar i ögonen, och hon sa till mig att hon inte skulle gå runt så här i skolan hela dagen och att hon hellre ville gå hem. Håret började klumpa ihop sig och följaktligen trassla ihop sig p.g.a. friktionen från luvan och regnvattnet."
 
 
 
 
 
 
 

Vanessa Sefa visste mycket väl att för den där tolvåriga svarta studenten var det ingen banalitet att presentera sig själv för andra med håret snyggt stylat och kammat; kvinnan visste väl att för en tjej i den åldern och etniciteten är det oerhört viktigt för självkänslan: "För vem som helst, oavsett etnicitet eller ursprung, är hår ofta en viktig del av ens identitet. Ofta laddade med politiska eller revolutionära känslor, även när individen inte är medveten om sammanhanget. Svart hår ses ibland som "rusigt", "radikalt" och till och med "smutsigt." På grund av dessa fördomar är färgade ofta mycket mer medvetna om vad deras hår säger om dem."

Vanessa hade inte vid den specifika tiden mycket att fixa den 12-åriga flickans hår med, annat än en liten kam och hennes händer; det tog 15 minuter att reda ut de mest ogenomträngliga lockarna, men till slut, med bara sina naglar och kammen, lyckades Vanessa kamma Puritys hår och fixa den frisyr hon hade innan regnet.

Advertisement
En till synes väldigt enkel gest, men i verkligheten full av mening; både lilla Purity och Vanessa Sefa är färgade kvinnor i staden London, en metropol där 3% är "svarta"; en inte obetydlig siffra som understryker hur mycket de två huvudpersonerna i denna vackra berättelse fortfarande i viss mening känner sig som del av en "minoritet", trots de snabbt föränderliga tiderna.
 
 
 
 
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack