En autistisk flicka blir vän med en sophämtare: "Att träffa dig är den bästa stunden på min dag!" - TittaPaVideon.se
x
En autistisk flicka blir vän med en…
En 30-årig son vägrar flytta hemifrån så föräldrarna vänder sig till en domare och fallet slutar i domstol Den här pojken kramar sin första hund och kan inte hålla tillbaka tårarna på grund av alla starka känslor (+VIDEO)

En autistisk flicka blir vän med en sophämtare: "Att träffa dig är den bästa stunden på min dag!"

28 November 2021 • Av sofia
1.976
Advertisement

Hur skulle livet se ut utan vänner? Det skulle säkert vara väldigt annorlunda jämfört med det liv vi alla lever och vi är säkra på att det skulle vara mycket mer trist och tråkigt. Alla de sociala relationer som vi lyckas underhålla och skapa under vår resa genom livet är avgörande för vår personliga tillväxt och lycka. Den här femåriga flickan, Emma Grace Johnson, en tjej med autism som bokstavligen "förälskade sig" i gatusoparen som passerar nästan varje dag framför huset för att samla sopor, förstår verkligen innebörden av detta då en extraordinär vänskap föddes mellan dem!

Emma Grace bor med sin mamma Laura Johnson i Vestavia Hills, i den amerikanska delstaten Alabama, och varje tisdag och torsdag är speciell för lilla Emma Grace eftersom Elbert Berry, sophämtaren med vilken en mycket stark vänskap har fötts kommer hem till henne då. Inledningsvis lockades den autistiska flickan till den stora lastbilen som "svalde" alla sopor och sopsäckar som lämnats utanför huset, men sedan landade hennes uppmärksamhet på något annat, nämligen personen som körde lastbilen. Nu, varje tisdag och varje torsdag väntar Emma Grace ivrigt på Elbert Berrys ankomst för att springa ut på uppfarten framför sitt hus och ge honom en stor kram!
 
 
 
 

Laura Johnson, Emma Graces mamma, berättar vad det betyder för hennes autistiska dotter att få träffa Elbert två gånger i veckan och den söta och speciella vänskap som har uppstått mellan dem: "Elbert är den typ av person vi alla borde försöka efterlikna med tanke på hur vänlig han är mot min dotter. Dessutom var det för Emma Grace förödande att förlora sin farfar som hon var väldigt fäst vid. De var praktiskt taget oskiljaktiga, som om de vore bästa vänner."

Den här autistiska flickans ensamhet upphörde dock när hon för första gången tittade ut från fönstret i sitt hus och såg sophämtaren som hämtade soppåsarna utanför hennes hus. Att bara vinka med en hand kan tyckas vara en mycket enkel gest, men som i det här fallet blev början till en alldeles speciell vänskap mellan barnet och den snälla sophämtaren!

Advertisement

För att hylla denna oväntade vänskap gjorde Emma Grace en teckning till Elbert på vilken hon skrev "I love you". Rörd av den gesten ville även sophämtaren göra en speciell överraskning till familjen Johnson så han tog ett foto av sig själv och den lilla flickan och lät sätta in det i en medaljong på ett halsband: "När han gav henne halsbandet lyste hennes ansikte upp. Han var så stolt över att ge henne det och få henne att le... och det fick mig att känna att han var den typen av person som borde hyllas, men vad som förmodligen är ännu viktigare än så är att han är den typen av människa som vi alla borde försöka efterlikna."

Vilken vacker vänskap som föddes mellan dessa två människor!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack