Han hittar en låda full med pengar och beslutar att ge tillbaka den till dess rättmätige ägare och får en befodran på jobbet - TittaPaVideon.se
x
Han hittar en låda full med pengar…
Medan han jobbar får han reda på att han har vunnit en miljon pund - hans reaktion filmas av kollegorna (+VIDEO) Hon begär 30 pund från varje inbjuden släkting på julmiddagen hemma - en kvinnas beslut ger upphov till stark debatt

Han hittar en låda full med pengar och beslutar att ge tillbaka den till dess rättmätige ägare och får en befodran på jobbet

23 November 2021 • Av sofia
843
Advertisement

En säkerhetsvakt hittade en skokartong full med pengar i byggnaden där han arbetar. Namnet på säkerhetsvakten är Marcone Damasceno de Oliveira och han tvekade inte ett enda ögonblick med att lämna tillbaka det och idag hyllas han i pressen och på nätet som en hjälte. Han fick dessutom en befordran på sitt arbete efter att ha fått en massa beröm som han delade med sina följare på Facebook. Ett bra exempel på hur ärlighet kan löna sig i större utsträckning än girighet.

via: Globo 1

Med 12 000 brasilianska Reals i staden Natal kan man köpa en lägenhet, så det är förståeligt att säkerhetsvakten Marcone Damasceno de Oliveiras agerande väckte sensation. Faktum är att denna säkerhetsvakt hittade alla dessa pengar i en skokartong på parkeringsplatsen utanför byggnaden där han arbetar i kvarteret Lagoa Nova i södra Natal. Utan att tveka lämnade han tillbaka pengarna till ägaren. Ett naivt agerande? Eller en man som fortfarande har sunda värderingar?

"Jag hade aldrig varit med om något liknande" sa Marcone till tidningarna "Jag har tre döttrar och det jag kan lämna som ett arv till dem är en god uppfostran, ärlighet och föregå med gott exempel, så att de kan göra bra val i deras liv." Vad gjorde alla dessa pengar övergivna i ett paket bredvid en hiss? De tillhörde en läkare, psykologen Tatiana Ferreira, som skulle flytta sitt kontor till en ny klinik.

"Det var min sista behandlingsdag där och klockan var runt sju på kvällen" sa doktorn "Jag började åka ner med hissen med böcker och diverse saker som jag fortfarande förvarade på kliniken. Lådan med mina pengar var en av de sista sakerna jag tog, men jag blandade ihop den med andra mycket mindre viktiga lådor. Av denna anledning, i flyttens förvirring, lämnade jag den utanför hissen. Jag lade märke till problemet först nästa morgon när jag lastade av alla paket. Naturligtvis blev jag väldigt orolig."

"Jag hade tur att det var just den säkerhetsvakten som hittade lådan. En riktig ängel, som det endast finns ett fåtal av som passerar igenom våra liv”, sade han sedan avslutningsvis.

En stor fest hölls i Marcone Damasceno de Oliveira av företaget där han har arbetat i mer än tio år - med tanke på den utmärkta publicitet han fick av denna gest - och han fick en befodran, samt hade ett tackcertifikat skrivet av flera lokala myndigheter.

En mycket vacker historia!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack