Han bjuder hela familjen på jullunch och låter alla betala 21$ - debatten blir het

av sofia

02 November 2021

Han bjuder hela familjen på jullunch och låter alla betala 21$ - debatten blir het
Advertisement

Julhelgen har alltid varit en tid på året att tillbringa med familjen, men det är också en period då man ofta tvingas ta upp plånboken. Julen är i första hand en högtid som de flesta av oss vill tillbringa omgivna av vår familj. Den som har turen att ha en stor familj vet hur trevligt det är att äta och dricka tillsammans runt ett vackert festpyntat bord. Men hur mycket "kostar" det att bjuda hela storfamiljen på mat? Har du någonsin funderat över det? Inlägget på mumsnet kan verkligen få oss att reflektera över just detta ämne då det är skrivet av en kvinna vars pojkväns mamma skulle ha valt att debitera varje familjemedlem 21 dollar för en jullunch. En lite ovanlig begäran, som inte ens sonen själv var befriad från!

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnan som berättade historien sa att hon skulle gå hem till sina föräldrar på lunch på juldagen, medan hennes pojkvän vara med sin egen familj. Det som hon tyckte var upprörande var det faktum att hans mamma bad honom att betala sin del av jullunchen, som var 21 dollar. Mamman ville inte, precis som varje år, laga allt från grunden och trötta ut sig i köket och av denna anledning hade hon bestämt sig för att köpa färdiglagade rätter. Säkert en effektiv lösning om du vill spara tid och arbete, men knappast en billig sådan. Kvinnan kommenterade även att hennes pojkväns mamma inte har några ekonomiska svårigheter och att hon därför också egentligen har råd att stå för matkonstnaderna. Hur som helst var svaren från människor på nätet, på frågan huruvida detta var normalt, blandade.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Det är väldigt dyrt att förbereda julbord för många människor... Om vi firar jul med min familj, delar vi på kostnaderna för maten eller så tar var och en av oss med sig något... Du bör inte tänka att du betalar henne, tänk istället att du bidrar till kostnaden för maten", skrev en person som svar på frågan. Andra användare däremot tycker att det är "upprörande" att få betala för julmat och anser att det inte går ihop med begreppet "gästfrihet".

Vad tycker du om saken? Kommer du att be dina "gäster" betala för julmaten?

Advertisement