"Jag har åtta barn och köper inga julklappar till dem, men de älskar julen ändå!"

av sofia

26 December 2022

"Jag har åtta barn och köper inga julklappar till dem, men de älskar julen ändå!"
Advertisement

Julen är barnens favoritperiod på året. Många av dem väntar faktiskt ivrigt på de presenter som de önskat sig från jultomten eller sina föräldrar. En åttabarnsmamma har avslöjat att hon har slutat köpa presenter till sina barn, men detta har inte förstört helgdagarnas magi, det verkar tvärtom faktiskt ha stärkt den. I en video som delades på Instagram förklarar Angie att hon började känna sig "överväldigad" av att handla till alla sina åtta barn, med tanke på att många föddes på hösten och vintern, och två av dem nära jul.

via Instagram / calmingthechaotic

Advertisement
Instagram / calmingthechaotic

Instagram / calmingthechaotic

"Jag är inte bäst på att ge presenter, så jag har bestämt mig för att sluta köpa dem", förklarade hon. "Jag köper dem faktiskt fortfarande, men jag kommer inte göra det igen i framtiden", tillade hon. För att förklara närmare har Angie kommit på en "lek" för sina barn. Istället för att köpa dyra presenter drar varje barn ett syskons namn ur en hatt och köper sedan en present till henne eller honom. "De måste tänka på vad den personen skulle vilja ha och välja det," förklarade Angie.

Eftersom hennes barn är under 10 år är det Angie som fortfarande ger dem pengar för inköp av presenter: "När de blir äldre kommer de att behöva börja spara till presenter. Även nu kan de välja att bidra med en del av sina pengar", förklarar hon.

Advertisement
Instagram / calmingthechaotic

Instagram / calmingthechaotic

Även om du bara får en present på det här sättet, gillar barnen verkligen det här systemet: "De undrar under hela året vem som ska få vad och av vem. Och de pratar till och med om vad de skulle välja med varandra. Det tog bort en hel del bekymmer under julhelgen för mig och hjälper mig att spara mer än 700 euro om året”.

Videon fick blandade reaktioner från användare: många berömde den unga mamman för sitt orginella initiativ och även den pedagogiska aspekten när det gäller budgethantering och att dela lika mellan syskon. Andra har dock kritiserat detta val och ansett att det är "för hårt". Att ge presenter anses trots allt vara ett av de fem kärleksspråken: det visar generositet och får människor att känna sig speciella och de behöver inte vara dyra för att vara oförglömliga, utan kan fortfarande ha ett stort sentimentalt värde.

Vad tycker du om saken?

Advertisement