Lärarna knackar på hemma hos elever med hög frånvaro för att ta med dem till skolan

av sofia

04 Februari 2023

Lärarna knackar på hemma hos elever med hög frånvaro för att ta med dem till skolan
Advertisement

När man är väldigt ung brukar man se skolan som en tråkig plats, där man inte kan leka och måste vara uppmärksam under lärarnas långa förklaringar. Det är därför barn väldigt ofta hittar på magsmärtor eller konstiga besvär bara för att stanna hemma och titta på tecknade filmer, spela tv-spel eller surfa på internet med sin dator eller smartphone.

En engelsk skola försöker motivera de mest frånvarande eleverna och skickar lärarna att knacka på dörrarna till deras hem för att se till att de slutar vara frånvarande i onödan och återvänder till skolan.

via DailyMail

Advertisement

Personalen på Cumberland Community School i östra London gör dagliga hembesök till alla elever som inte har en god anledning till att inte dyka upp på lektionerna. Varje morgon, efter uppropet, åker personalen med skolans minibussen till elevernas hem. Detta sker endast om barnet registrerar en mycket hög andel frånvaro, även om det är motiverat av föräldrarna.

Ett exempel på framgången med denna metod är vittnesmålet från Rima Sommers, 51 år gammal, från East Ham: "Min son Jay som är 13, vägrade gå upp ur sängen tills en lärare från skolan kom. Jag blev chockad när skolan berättade mig var hans närvaro ca 57%. Han missade minst sju tisdagar i rad. Jag försökte skicka honom till skolan, men han sa att han var förkyld eller mådde dåligt. Sedan låg han i sängen hela dagen eller satt vid datorn," berättar hon. En dag dök hans lärare Gardiner upp hemma hos Jay och sa åt pojken att göra sig i ordning för lektionerna: "Skolbussen står utanför, gör dig i ordning, vi ska till skolan."

Advertisement

Great to see our Year 10 students working so hard on their revision - keep up the good work everyone! #revision

Pubblicato da Cumberland Community School su Mercoledì 9 novembre 2022

Rima Sommers blev positivt överraskad av skolans tillvägagångssätt: "Min son har inte varit frånvarande sedan den dagen", berättar hon. Skolan kontrollerar också om familjerna behöver stöd. Tack vare detta tillvägagångssätt har Cumberland Community School förvandlat sig från en av de sämst presterande skolorna till den bästa i landet.

"Sanningen är att det att inte gå i skolan kan ha en negativ inverkan på ett barns utbildning och möjligheter i livet", kommenterade rektor Ekhlas Rahman. "När barn inte går i skolan går de miste om en del av det lärande som är avgörande för deras framtida utveckling. De hamnar efter sina kamrater, blir allt mer benägna att misslyckas på prov och är därför mindre benägna att ta nästa steg i sin utbildning".

Vad tycker du om denna ganska originella metod?

Advertisement