En kvinna som är vegan anklagar en mataffär för att ha lurat henne att äta kött "mot sin vilja" - TittaPaVideon.se
x
En kvinna som är vegan anklagar en…
Han hittar ett meddelande i en flaska i havet som är 24 år gammalt och lyckas dessutom spåra personen som det skrevs till Varför vi inte bör ha skor på oss inomhus och riskerna med alla bakterier som samlas under skosulan

En kvinna som är vegan anklagar en mataffär för att ha lurat henne att äta kött "mot sin vilja"

19 Oktober 2021 • Av sofia
6.697
Advertisement

En av de hetaste debatterna i det moderna samhället är den som är kopplad till valet att konsumera kött eller inte, är det en etisk praxis som respekterar djuren och miljön eller inte? Det finns inget entydigt svar på denna fråga, bara åsikter som med tiden har delat upp människor mer och mer beroende på deras val när det gäller kost och konsumtion: köttätare, vegetarianer eller till och med veganer. Kvinnan som är huvudpersonen i denna absurda historia om anklagelser mot en stormarknadskedja som verkar ha "lurat" henne är just vegan...

via: Mirror UK

Hon heter Heidi Marshman, bor i Australien och är en stamkund på den lokala stormarknadskedjan Coles, en riktig jätte inom detaljhandeln med alla typer av produkter, främst matvaror. Heidi, som är vegan med starka övertygelser, lade upp en anklagelse mot Coles på Twitter av en ganska konstig anledning. Kvinnan som lade upp en bild under rubriken som hävdade att snabbköpet "lurar" veganer till att konsumera mat som innehåller kött, genom att placera kycklingförpackningar mellan två veganska livsmedel. Heidi förklarar att hon i det här fallet blev förvirrad och oavsiktligt åt kyckling av denna anledning: "Kära Coles, var det verkligen eran avsikt att lägga icke-veganska produkter på hyllan mellan två veganska produkter? Jag känner mig äcklad av det faktum att ni försökt få mig att köpa och äta kyckling när vi alla kämpar så hårt för att rädda planeten. Bryr ni er inte alls?"

Den australiensiska kvinnan fortsatte sedan med att säga: "Produkterna tillägnade dem som vill skydda världen, det vill säga veganer, borde placeras i en särskild avdelning så att de inte kan förväxlas med andra, håller ni inte med? Det verkar tydligt för mig att ni vill försöka få dem som inte har några som helst intentioner att konsumera kött att göra det ändå!"

Självklart dröjde det inte länge förrän det officiella svaret från Coles stormarknadskedja kom som förklarade för Heidi Marshman att ofta är många av de försäljningsställen som finns runtom på den australiensiska kontinenten små och har inte råd att skilja på olika livsmedelsprodukter av olika slag på hyllorna. Ofta är det därför upp till kunden att helt enkelt ta reda på huruvida ett livsmedel är veganskt eller inte, bland den mat som man vill köpa genom att noggrant läsa vad som står på förpackningen innan man anklagar mataffären i fråga för att ha ”lurat” kunden att äta kött.

Självklart väckte det inlägg som publicerades på Twitter av den australiensiska kvinnan stark debatt. Har Heidi rätt i sin anklagelse och borde stormarknadskedjan därför ägna sina kunder mer uppmärksamhet, eller är det hon som är lite för... extremistisk?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack