Han hittar ett meddelande i en flaska i havet som är 24 år gammalt och lyckas dessutom spåra personen som det skrevs till - TittaPaVideon.se
x
Han hittar ett meddelande i en flaska…
En bank gör en överföring på en miljard dollar på en äldre kvinnas bankkonto utan att hon vet om det En kvinna som är vegan anklagar en mataffär för att ha lurat henne att äta kött

Han hittar ett meddelande i en flaska i havet som är 24 år gammalt och lyckas dessutom spåra personen som det skrevs till

19 Oktober 2021 • Av sofia
2.773
Advertisement

Flaskpost som släpps ut till sjöss är ett uråldrigt kommunikationssystem, som inte längre används idag eftersom informationen går mycket snabbare via andra kanaler. Ibland används flaskor för att spåra havsströmmar, men de flesta av dem som fortfarande finns i havet idag är avgjort mer moderna och avsedda för andra ändamål. På en strand i Skottland hittade en man en flaska med ett meddelande i och en begäran: "Om du hittar detta, snälla skicka det till Alex i Hindley." Meddelandet hade en adress och någons namn: en viss Alex. Mannen och hans familj startade en lång sökning för att hitta den rättmätiga ägaren till det meddelandet med en vacker historia bakom sig.

När Alex Melling bara var 6, skrev hans mamma Valerie ett meddelande om honom, ett meddelande som kvinnan stoppade i en flaska, som hon slängde i havet. Den flaskan måste ha rest länge till sjöss, för den hittades först efter 24 år, av dottern till en man vid namn Rex Winter, vid kusten på en avlägsen strand i Skottland. När han såg det meddelandet gjorde Rex allt han kunde för att lämna tillbaka det meddelandet till sin mottagare, Alex. Till en början skrev han till adressen som fanns i meddelandet, men fick inget svar, sedan försökte han använda sociala medier vilket gav mer resultat:

"I somras hittade mina barn ett meddelande i en flaska på en avlägsen strand i västra Skottland. Det såg gammalt ut och meddelandet inuti såg ut som om det var skrivet av ett barn. Meddelandet inuti var från någon som heter Alex (Inget efternamn) som skrev en adress i Hindley. Det fanns ingen annan information, datum eller något. Min dotter skrev till Alex på den adressen för en tid sedan men fick inget svar. Han kan ha flyttat och / eller så är huset inte bebott längre. Jag vet inte om flaskan är 5 år eller 30 år gammal, men jag är säker på att Alex skulle vara intresserad av att veta vart den tagit vägen! Alex, håller du just nu på att läsa det här meddelandet? Eller vet någon vem Alex kan vara? ".

Alex såg faktiskt Rex inlägg och kontaktade familjen Winter direkt. Killen kunde trappt tro att någon hade hittat flaskan som hans mamma hade kastat i havet när han var bara 6 år gammal. Tyvärr finns Alexs mamma inte längre - hon avled på grund av en tumör när han bara var 17 - och hennes flaskpost fick därför ett ännu högre värde i Alex och hans brors ögon.

Advertisement

Alex visade sedan det papperet för sin mormor, Lilian Wetherby, 86 år gammal, som kände igen sin dotter Valeries handstil och blev synligt rörd efter att ha sett brevet. Allt detta var möjligt, inte bara tack vare engagemanget från familjen Winter, nyfiken på att upptäcka Alexs identitet, utan också Hindley-invånarnas facebookgrupp. Detta är verkligen ett perfekt exempel på hur sociala medier kan användas för ett bra ändamål!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack