En okänd man lämnar en lapp och 10 euro utanför ett café där han hade stulit pengar: "Förlåt, jag hade inga pengar och var hungrig" - TittaPaVideon.se
x
En okänd man lämnar en lapp och 10…
Ett par förändrar en hemlös persons liv genom att låta honom bo i deras trädgård Han hittar förlovningsringen bland askan i huset som brunnit och går ned på knä för att fria

En okänd man lämnar en lapp och 10 euro utanför ett café där han hade stulit pengar: "Förlåt, jag hade inga pengar och var hungrig"

16 Oktober 2021 • Av sofia
1.226
Advertisement

Vi lever i en värld där tyvärr klyftan mellan fattigdom och rikedom blir allt större och tydligare. Det finns miljonärer och det finns de som inte ens har lite bröd för att lindra sin hunger. Att stjäla för att du är hungrig bör inte betraktas som ett brott, men det är betyder inte heller att det är okej att göra det. På ett café i Pistoia (Italien) publicerade ägaren ett foto med en 10-eurossedel och en lapp som lämnats av en främling som några dagar tidigare tydligen hade stulit något att äta. På lappen ber främlingen om ursäkt för att han stulit på caféet och ger förklaringen att han var väldigt hungrig.

"Hej, ursäkta, häromdagen var jag hungrig och hade inga pengar. Tack" - det här är lappen som lämnats av en främling tillsammans med 10 euro för att betala av sin skuld från några dagar tidigare på ett café i Pistoia. Ägaren till caféet hittade lappen med ursäkten precis utanför sin restaurang. Ursäkten talar tydligt, någon hade stulit några croissanter från caféet för att den var hungrig och försökte nu lösa det, betala för maten och tacka ägaren.

En gest full av värdighet som imponerade både på ägaren till baren och ägarna till andra butiker. "Det är något som verkligen lämnade ett starkt intryck", sa han och tillade att han skulle vilja erbjuda denna mystiska person ett jobb: "Vi kommer att skriva en skylt och hoppas kunna erbjuda den här personen ett jobb. Till en person med en sådan värdighet är det också rätt att ge en andra chans”.

Advertisement

En berättelse som återger oss hopp för mänsklighetens framtid, trots att den ekonomiska och sociala situationen i många länder i världen fortfarande är mycket instabil för vissa människor.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack