En bank gör en överföring på en miljard dollar på en äldre kvinnas bankkonto utan att hon vet om det - TittaPaVideon.se
x
En bank gör en överföring på en…
Han betalar av sin föredetta tjejs lån på huset som födelsedagspresent: Han hittar ett meddelande i en flaska i havet som är 24 år gammalt och lyckas dessutom spåra personen som det skrevs till

En bank gör en överföring på en miljard dollar på en äldre kvinnas bankkonto utan att hon vet om det

19 Oktober 2021 • Av sofia
1.203
Advertisement

Vi kontrollerar alla vårt bankkonto minst en gång i månaden för att se till att beloppet är exakt det vi förväntar oss att det ska vara och att det framför allt inte finns några konstiga utgifter. Hur många gånger har vi läst eller hört historier om förskingring av pengar från privata konton, om bedrägerier mot människor som inte har brutit mot någon lag och som fick sina bankkonton tömda? Men tänk om vi berättade att en amerikansk kvinna hittade en otrolig summa pengar på sitt bankkonto utan att ha lyft ett finger?

via: Metro UK

Allt hände Julia Yonkowski, en äldre kvinna från Florida som av misstag upptäckte att hela 999 985 855,94 dollar, eller nästan en miljard dollar, hade debiterats hennes bankkonto. En enorm siffra som ingen människa någonsin konkret kunde tänka sig att hålla i sina händer (eller ha på sitt bankkonto), men samtidigt var det konstigt för den amerikanska kvinnan, som som tur var inte bara inte rörde eller använde det beloppet, men som dessutom försökte kontakta Chase Bank för att ta reda på vad som kunde ha hänt.

Julia sa: "Herregud, jag blev förskräckt. Jag vet att de flesta skulle tro att de hade vunnit på lotteriet, men jag blev verkligen förskräckt. Jag vet att jag har läst historier om människor som tagit ut sina pengar och sedan varit tvungna att betala tillbaka dem, men jag skulle inte göra det ändå för det är inte mina pengar. Det skrämmer mig lite eftersom jag känner till farorna med cyberhot. Först visste jag bara inte vad jag skulle tro."

I väntan på att Chase Bank skulle svara på hennes intressanta begäran, trodde kvinnan att om de bekräftade den siffran på hennes bankkonto, skulle hon praktiskt taget vara den 615:e rikaste levande personen i USA!

Men glädjeruset och spänningen över att plötsligt ha blivit miljardär varade inte länge för Julia när Chase Bank biföll hennes begäran och tydligt förklarade vad som hade hänt. Bankens presstalesman sade: "De 999 985 855,94 dollarna som Yonkowski debiterade var inte ett positivt saldo utan faktiskt ett negativt saldo på nästan en miljard dollar som svar på bankens nya metod för att förhindra bedrägerier som används för att frysa ett konto och det var därför Ms.Yonkowski inte kunde ta ut pengarna."

Med enkla ord hade det skett misstänksam aktivitet på Julias bankkonto när hennes avlidne man som var delägare till bankkontot hade försökt få tillgång till pengarna, även om det faktiskt var Julia själv som försökte få tillgång till sitt privata konto med sin mans legitimation.

Synd att lyckan över att vara miljardär varade så kort tid!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack