Hans pappa har Downs syndrom och han är stolt över det: "Jag skulle inte byta honom mot något annan pappa i världen" - TittaPaVideon.se
x
Hans pappa har Downs syndrom och han…
Ju mer vi åldras desto svårare har vi att stå ut med människor - en studie avslöjar orsaken En ung mamma tvingas adoptera bort sin nyfödda bebis, men hittar honom igen 30 år senare tack vare ett DNA-test (+VIDEO)

Hans pappa har Downs syndrom och han är stolt över det: "Jag skulle inte byta honom mot något annan pappa i världen"

17 Oktober 2021 • Av sofia
27.486
Advertisement

De bästa papporna är de kärleksfulla, som vet hur man stöttar sina barn under livets svåraste stunder. Sader är en ung syrier som väl känner till den djupa innebörden av dessa ord eftersom hans pappa Jad har Downs syndrom, men han har alltid gett sin son allt det han har behövt, både ekonomiskt och känslomässigt. Många med Downs syndrom kan inte få barn, medan andra väljer att inte skaffa några. Jad ville visa att även de som är födda med detta tillstånd kan bli kärleksfulla föräldrar. Jad gifte sig med en kvinna som inte har Downs syndrom och idag är han inte bara glad över sin familj, utan han är också mycket stolt över sin son, som tagit examen och blivit tandläkare. 

Sader skulle aldrig byta sin pappa mot någon annan pappa i världen: "Hela mitt liv har han varit det största stödet för mig när jag behövde det," berättar sonen, "under min studietid var han min största anhängare. Både från en ekonomisk och psykisk synvinkel samt i alla andra avseenden".

Saders mamma har inte Downs syndrom, men han förstår varför hon gifte sig med Jad: "Intellektuellt sett passar de varandra, de är enkla men mycket kärleksfulla människor."

Sader studerade och har kommit väldigt långt i livet, tack vare stödet från sina föräldrar, eftersom han blivit en professionell tandläkare. Själv säger han: "En bebis som växer i magen på en person med Downs syndrom kommer att ha en känslomässig och social balans som hjälper honom att uppnå allt han vill."

Den unge mannen berättar att alla respekterar och tycker om hans pappa och behandlar honom som en "normal" person. Han tycker att det är sorgligt att många kvinnor väljer att göra abort när de upptäcker att deras barn har Downs syndrom: "Om min farmor hade bestämt sig för att göra abort, skulle jag inte vara här idag!".

Advertisement

En pappa är inte bara en som spelar fotboll med sin son, utan så mycket mer och Jad har verkligen visat detta tydligt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack