x
En autistisk kille fyller 15 år, men…
De låter sina bröllopsgäster betala 3£ för varje tårtbit och ber om pengar från en gäst som tagit två bitar Hon ser sin sons oljiga händer och undrar:

En autistisk kille fyller 15 år, men har inga vänner: "Ingen gratulerade honom på födelsedagen"

09 Oktober 2021 • Av sofia
3.061
Advertisement

Barn med särskilda behov bör skyddas och försvaras till varje pris, både från vardagen och från mobbning, fördomar och onödig elakhet. Många av dessa barn som föds med autism blir behandlade på ett väldigt olämpligt sätt, tänk bara att den lilla huvudpersonen i denna rörande historia, en pojke som heter Daniel, just hade firat sin födelsedag men att ingen hade gratulerat honom på födelsedagen...

via: CBS News

Det är Kevin Harrison som berättar denna historia på Twitter, en brittisk pappa till en autistisk pojke som just hade fyllt 15 år. Pappan visste mycket väl att hans sons tillstånd hindrade honom från att skaffa vänner, han var en mycket ensam pojke och led mycket av detta. Tidigare hade Kevin försökt hitta vänner till Daniel genom att vädja till människor på Twitter, men utan framgång.

Vid det andra försöket, i samband med sonens femtonde födelsedag, ville Kevin Harrison prova en sista grej. Ingen hade gratulerat hans son på födelsedagen och nu letade han efter någon som kunde göra den här dagen speciell för honom! 

image: Twitter

I inlägget som publicerades på Twitter sa pappa Kevin: "Daniel är min son och han är en autistisk pojke. Han har inte ens en enda vän. Idag är det hans födelsedag. En dag skrev han att hans två önskningar var att lära sig att köra bil och att få vänner. Snälla gratulera honom på födelsedagen. Visa honom att det finns någon som bryr sig om honom. Dela gärna det här inlägget!"

Kevin hade aldrig kunnat förväntat sig att hans inlägg och rörande ord skulle ha gjort ett så starkt intryck på människor på nätet. På mycket kort tid blev pappa Kevins inlägg viralt och det var många, många stjärnor som var med och önskade lilla Daniel en mycket speciell födelsedag!

Advertisement
image: Twitter

Bland stjärnorna som gratulerade den autistiska pojken på hans 15-års dag fanns också Russell Crowe, känd för sin huvudroll i filmen Gladiator, och Mark Hamill som spelar Luke Skywalker i Star Wars-serien, som Daniel älskar.

Kort sagt, Daniel Harrison må kanske inte ha vänner i livet, men efter att han fyllt 15 år är vi säkra på att något äntligen kommer att förändras... till det bättre!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack