Hon bor i en skåpbil för att slippa betala hyra och upptäcker att hon sparar mer än 13 000 euro om året - TittaPaVideon.se
x
Hon bor i en skåpbil för att slippa…
Han rakar av sig skägget efter 8 år och chockar alla - även hans fru har svårt att känna igen honom Den här kvinnan har äntligen klarat uppkörningen:

Hon bor i en skåpbil för att slippa betala hyra och upptäcker att hon sparar mer än 13 000 euro om året

13 Oktober 2021 • Av sofia
37.458
Advertisement

Hyreskostnader har blivit en lyx med dagens löner. Det finns många unga människor som letar efter alternativa lösningar för att slippa arbeta med det enda målet att lyckas betala en månadsavgift till ägaren av fastigheten där de bor. En tjej i Nya Zeeland fick dock en idé: hon bestämde sig för att bo i en skåpbil så att hon kunde leva fritt och eventuellt spara in pengar för att så småningom köpa eget. Naturligtvis måste man vara redo att anpassa sig till att bo i ett trångt utrymme som kanske inte har alla bekvämligheter. Men man kan verkligen spara in en hel del pengar i slutet av månaden.

Brittany Cosgrove, 27 år gammal, som bor i Wellington på Nya Zeeland, arbetade åtta timmar om dagen som stylist för att se större delen av hennes lön försvinna för att hyra en "fuktig, illaluktande och trång" etta. Hur många personer befinner sig i samma situation? Så hon bestämde sig för att göra något för att förbättra sin ekonomiska situation. Hon köpte en skåpbil för 6 000 pund, utrustade den med allt det hon behövde och började ett nytt liv.

Naturligtvis handlar det om att organisera ett utrymme där det finns ett minimalt utrymme att leva på och det kan tyckas litet för många människor. "Litet?" Säger Brittany, "du borde se storleken på några av de lägenheter som hyrs ut. De är inte större än en garderob, men de kostar som om de vore hus. Utrymme är framför allt en organisationsfråga för mig."

Naturligtvis är det ingen dans på rosor. Till exempel finns det inget ordentligt och bekvämt badrum. Men Brittany har även en lösning på detta. "Det är enbart ett problem under de kallare vintermånaderna," förklarade Brittany. "Under den perioden måste du hitta en campingplats eller ett område där du har tillgång till dusch och toalett. Jag måste säga att det finns många trevliga platser där du kan ta en skön dusch!" På sommaren använder den här tjejen istället en bärbar dusch som tillåter henne att vara helt självständig.

Om vi ​​tittar på den ekonomiska biten är det lätt att se fördelarna med detta livsstilsval. Skåpbilen kostar Brittany cirka £ 50 i veckan, vilket kan inkludera underhåll, bensin och parkering. En mycket lägre kostnad än hyreskostnaderna i Wellington, i Brittanys hemstad, som kan kosta så mycket som £ 100 i veckan för ett delat rum.

Advertisement

”När jag kom på den här idén”, säger Brittany, ”hoppades jag på att jag skulle köpa ett alldeles nytt fordon. Men när jag såg den här Nissan från 1991 blev jag genast kär i den. Idag trivs jag riktigt bra i mitt utrymme och känner mig självständig och oberoende. En lösning som jag skulle rekommendera till alla unga människor som är fast beslutna att organisera sina liv på ett bättre sätt."

Räkna på det, hur mycket skulle du spara om du inte var tvungen att betala hyra (med alla tillhörande utgifter) varje månad?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack