De hittar en sten som är lika stor som en böna i en park - det rör sig om en diamant på 4,38 karat - TittaPaVideon.se
x
De hittar en sten som är lika stor…
På bröllopsdagen erbjuder sig brudgummen att bli adoptivpappa till sin partners döttrar - scenen är rörande Den här hunden lärde sig att färdas med tåg ensam för att kunna åka och hälsa på sin mänskliga vän

De hittar en sten som är lika stor som en böna i en park - det rör sig om en diamant på 4,38 karat

05 Oktober 2021 • Av sofia
4.530
Advertisement

Tänk dig att gå på naturpromenad i en park och plötsligt hitta en konstig sten som omedelbart fångar din uppmärksamhet för sin form och färg. Den ser så vacker ut att den till och med kan misstas för en ädelsten eller en diamant. Vad skulle du göra, skulle du vända dig till en expert för att förstå vad du har hittat och dess värde eller skulle du ta med den hem som ett ovärderligt arv? Ett dilemma som Noreen Wredberg och hennes man Michael stod inför.

via: CBS News

Noreen Wredberg found the 4.38-carat yellow diamond sitting on top of the ground within an hour of searching. It’s the...

Pubblicato da The State Parks of Arkansas su Giovedì 30 settembre 2021

Detta par från Arkansas promenerade genom den extraordinära naturen i National Park, när kvinnan plötsligt hittade en sten med en ganska intressant form och färg på marken. Stenen Noreen hittade var ungefär stor som en böna och hade formen av ett päron och hade den en ganska ljus och blank grön färg. Anledningen till att de hittade den var för att paret hade gått på en promenad i parken en vacker solig dag efter en regnig natt och ofta hjälper effekten av själva regnet nästa dag till att hitta genomskinliga ädelstenar på marken.

Noreen och Michael kände på sig att den lilla gröna stenen inte bara var en vanlig sten, så de vände sig till ledningen för Arkansas National Park för en snabb "utvärdering". Även om parken upprepade gånger har sagt att de inte gör ekonomiska och monetära utvärderingar av ädelstenarna som hittats av en slump inom reservatet, lyckades de ändå förstå vad Noreen och hennes man Michael hade i sina händer, nämligen en äkta diamant på 4,38 karat!

Detta är inget nytt för Arkansas National Park och de ansvariga för det amerikanska naturreservatet berättar att de sedan 1906 har hittat 75 000 diamanter av olika karat inom området.

Advertisement

Självklart tillät parken inte det amerikanska paret att behålla den extraordinära ädelstenen och den här lilla gröna diamanten som är stor som en böna ligger nu tillsammans med de andra ädelstenarna så att varje besökare kan beundra dem i all sin prakt ...

Vem vet vad som hade hänt om Noreen och Michael hade bestämt sig för att ta hem den till synes ofarliga, glänsande gröna päronformade stenen!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack