De tar med sin förlamade hund på en sista promenad längs strandkanten i en säng på hjul - TittaPaVideon.se
x
De tar med sin förlamade hund på en…
Läkarna sa att hon inte skulle kunna bli mamma, men idag har hon en 5-årig son Hon ammar inte sitt barn sedan en tid tillbaka, men upptäcker att hennes svärmor gör det i smyg i hennes ställe - mamman blir vansinnig

De tar med sin förlamade hund på en sista promenad längs strandkanten i en säng på hjul

06 Oktober 2021 • Av sofia
17.086
Advertisement

Ett husdjur är mycket mer än bara ett sällskap och efter det att man tillbringat flera år sida vid sida blir det en oskiljaktig vän, en extra familjemedlem med vilken vi har haft nöjet att gå på promenad, äta och till och med konversera med! Inte undra på att det alltid blir lite tragiskt och smärtsamt att skiljas åt, precis som med alla separationer. Oavsett om det rör sig om en katt eller en hund, gör det ingen skillnad - det är kärleken som binder oss samman som räknas. Och det är därför, när vi känner att våra husdjur närmar sig slutet på sina dagar, som vi försöker ge dem all tänkbar komfort. Vi skulle aldrig vilja att de var helt ensamma under sina sista ögonblick och därför ville Gianna Serena Manfredi, en volontär för en hundräddningsgrupp som heter "Qua la zampa", ge Heart, en mycket söt schäferhund som varit förlamad sedan en tid tillbaka en sista minnesvär stund.

Det är allmänt känt att schäferhundar tenderar att lida av ryggmärgsrelaterade sjukdomar och det är inte ovanligt att de riskerar att få förlamade bakben. Detta kallas degenerativ myelopati och är ett tillstånd som kan äventyra bakbenens funktion. Tyvärr är det just detta sorgliga slut som Heart gradvis tvingades möta, en söt och snäll hund som hade övergivits av sin familj efter en flytt. De som hittade honom orörlig på gatan, larmade omedelbart hundräddningsgruppen "Qua la zampa" för att hjälpa hunden. Lyckligtvis ingrep volontärerna i tid och Heart överlevde. Sjukdomen tillät honom dock inte att klara sig särskilt länge och på mycket kort tid var hans framben helt förlamade och gradvis även resten av kroppen.

Heart är namnet de gav honom, som symboliserar hans trasiga hjärta efter att ha blivit övergiven. Lyckligtvis fick hunden bo på ett djurhem under ett helt år, bland volontärernas famnar och omtanke. Gianna Serena Manfredi ville sedan ge den stora hunden en sista stund av lugn och ro vid havet. Kvinnan tog honom på en promenad längs havet, tack vare en säng på hjul som byggts speciellt för denna typ av situation. "Jag ville få honom att känna sig älskad" berättar kvinnan, som verkligen gjorde allt för att få sin fyrbenta vän att må så bra som möjligt.

Advertisement

Den storhjärtade hunden Heart tillbringade sina sista ögonblick i livet framför havets vågor. Ett rörande ögonblick, men också ett lyckligt sådant eftersom det gett hunden en sista chans att få njuta av havsutsikten: ”Det var ett mycket rofyllt och lyckligt ögonblick för Heart. Under några timmar lyckades han glömma den smärtan han drabbats av på grund av dem som inte älskade honom, eller på grund av att han inte längre kunde springa som andra hundar och att han var fängslad i sin egen kropp. Jag gav honom lite kallt vatten så att han kunde njuta av lukten av frihet", säger Gianna avslutningsvis, synligt rörd.

Tags: DjurHundarBerörande
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack