En tjej tar examen och köper en motorcykel till sin adoptivpappa som arbetat som skomakare för att betala hennes studier - TittaPaVideon.se
x
En tjej tar examen och köper en motorcykel…
En 25-årig rörelsehindrad kille får sitt första jobb: Hon bodde på en soptipp och började skolan först vid 11-års ålder - idag har hon tagit studenten och har börjat plugga på universitetet

En tjej tar examen och köper en motorcykel till sin adoptivpappa som arbetat som skomakare för att betala hennes studier

03 Oktober 2021 • Av sofia
463
Advertisement

När en elev avslutar sina grundskolestudier är det normalt att man vill fortsätta sin utbildning på universitetet. En utbildningsväg som öppnar många dörrar för dig inom arbetslivet, samt något som även berikar dig på det personliga planet. För många är det dock en nästan omöjlig dröm, eftersom det finns länder där universitetsavgifterna är svindlande höga, vilket gör dem otillgängliga för en stor del av befolkningen. Det är därför många föräldrar tvingas göra stor uppoffringar och jobba hårt för att få sina barns akademiska drömmar att gå i uppfyllelse. Diana Pérez Jaras pappa vet detta mycket väl, en skomakare som gjorde många uppoffringar för att betala för sin dotters utbildning. Hans gest gick dock inte obemärkt förbi.

via: Adn40.mx

En otrolig historia publicerades nyligen på facebook där en ung tjej från Paraguay, Diana Pérez Jara, berättar att hon gav sin pappa en motorcykel för att tacka honom för alla de uppoffringar han gjort genom åren för att tillåta henne att få en universitetsutbildning. Mannen arbetar som skomakare och trots sin lön som knappt räcker för att täcka dotterns utgifter bestämde han sig för att arbeta dubbelt så mycket och till och med betala två universitetsexamina. Ett modigt val som gjorde hans dotter mycket stolt över honom.
Enligt vad hon berättar på sociala medier hade hon, en dag, uttryckligen sagt till sina föräldrar att hon ville studera juridik och ekonomi vid universitetet. Men trots den goda viljan ​​hade familjen inte tillräckligt med pengar för att möta Dianas ambitiösa begäran.

"Gråtande sprang jag till mitt rum tills min pappa kom in till mig och sa: Jag kommer att jobba tills dess att mina fingrar gör ont och du kommer att kunna studera vid universitetet" berättar Diana i ett inlägg. "Ni anar inte hur viktiga de orden var för mig. Jag kände mig glad och tyckte att jag var den lyckligaste människan i världen som hade en sådan pappa" avslutar hon.

Superpappan i fråga heter Don Derlis och i verkligheten är han Dianas adoptivpappa eftersom hennes biologiska pappa dog i en bilolycka när hon bara var två år gammal.

Advertisement

Från och med den tidpunkten lade Derlis undan alla pengar han hade, reparerade och sydde alla skor han kunde. Även om han inte tjänade särskilt mycket lyckades mannen betala båda Dianas examina och hon tvekade inte en sekund med att försöka återgälda honom.

Förutom sitt arbete som skomakare, spenderar Derlis sin tid med att sköta ett djurhem för övergivna hundar. Varje dag spenderar han flera timmar på sin motorcykel med att rädda hundar som han sedan tar med till hemmet. Enligt Diana var det dock dags att byta motorcykel eftersom den var mer än trettio år gammal. Utan att tveka, efter att ha avslutat sina studier och fått ett bra jobb, bestämde hon sig för att spendera sin första lön på att köpa en ny motorcykel till Derlis.

Diana lade sedan upp ett foto där hon poserar med sin pappa och den helt nya motorcykeln: "Han arbetade hårt för att låta mig ta två examina, den här motorcykeln var det minsta jag kunde göra", kommenterade tjejen stolt i sitt inlägg.

Bra jobbat!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack