En journalist förnedras för att hon säljer mackor på gatan men svarar på all kritik: "Det enda man bör skämmas över är om man stjäl" - TittaPaVideon.se
x
En journalist förnedras för att hon…
Den här tjejen visar upp sitt En 8-årig pojke vägrar göra läxorna så hans desperata mamma ringer polisen

En journalist förnedras för att hon säljer mackor på gatan men svarar på all kritik: "Det enda man bör skämmas över är om man stjäl"

01 September 2021 • Av sofia
1.923
Advertisement

Karla Beahed Villarroel Vaca är en ung boliviansk tv-journalist. Hon älskar sitt arbete med mikrofonen och kameran, hon uppskattas för att hon rapporterar information på ett trevligt och exakt sätt. Men för att hjälpa sin familj i svårighet måste Karla även utföra andra jobb. Ett av dem är att sälja smörgåsar på gatan. När hon upptäcktes av en kollega fick hon frågan: "Skäms du inte?". Det dröjde inte länge förrän det kom ett svar på denna provokation som snart blev viralt på facebook.

via: Peru 21

"De som arbetar ärligt har inget att skämmas för. Bara de som stjäl borde skämmas enligt mig!" Det här är de ord som Karla Beahed Villarroel Vaca, en ung boliviansk tv-journalist, svarade med när en kollega hade sett henne sälja smörgåsar på en dammig stadsgata.

”När hon träffade mig”, skrev Karla på sin facebook sida, ”frågade hon mig aggressivt om jag inte kände någon skam. Det stämmer, jag kommer från en ödmjuk familj, men jag tror att ärlighet är en viktig värdering även när du har ekonomiska svårigheter. Av denna anledning tycker jag inte att det är något att skämmas över att sälja och arbeta på stadens gator ”.

Detta svar tilltalade många människor på internet som med entusiasm stödde den här tjejens styrka och beslutsamhet.

"Det man ser på ytan är inte allt", kommenterade en person under hennes inlägg: "Det är dags att börja visa uppskattning för de människor som är konsekventa och inte bara för det de visar upp. Äntligen en journalist med fötterna på jorden som är enkel och ödmjuk!”.

Advertisement

Karla förklarade att idén till det andra jobbet främst kom från hennes familjs svårigheter att driva en liten mataffär. "Naturligtvis tillåter mitt arbete på tv och i rampljuset mig att vara lite känd lokalt" sa den unga journalisten, "men min lön är fortfarande för låg för att ge mig ett tillfredsställande ekonomiskt oberoende, även med tanke på min unga ålder. Så, jag undrar, om du var i min situation, vad skulle du göra? Jag är säker på att du också skulle kavla upp ärmarna för att hitta en hederlig och ärlig lösning."

Karlas facebooksida har blivit ett hett samtalsämne och det är många som håller med henne. Fattigdom är inte ett val, utan ett tillstånd som kan åtgärdas om vi arbetar på ett ärligt och hängivet sätt.

Med det här svaret har flickan blivit en liten stjärna på nätet. Vi hoppas att det kommer att bli användbart för hennes karriär, så att hon inte tvingas arbeta flera olika jobb för att hjälpa sin familj.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack