En fattig äldre kvinna bygger kartonghus i utbyte mot mat och gör allt hon kan för att överleva - TittaPaVideon.se
x
En fattig äldre kvinna bygger kartonghus…
En mamma desinficerar karusellen i parken innan hon låter sin dotter kliva på och många tycker att hon är överdriven

En fattig äldre kvinna bygger kartonghus i utbyte mot mat och gör allt hon kan för att överleva

30 Augusti 2021 • Av sofia
558
Advertisement

När livet sätter oss på prov har vi inget annat val än att själva försöka hitta lösningar för att lösa våra problem. Vissa av oss har svårt att hitta en effektiv lösning, andra lyckas dock briljant, helt enkelt genom att använda sig av en nypa uppfinningsrikedom. Ett slående exempel är Guadalupe, en mexikansk mormor som, utan jobb eller någon annan inkomstkälla, utnyttjade sina kreativa färdigheter för att försörja sig.

via: Tere Vela

Denna söta mormor blev viral på Twitter tack vare en person som heter Tere Vela, som delade ett foto av henne bredvid några vackra kartonghus med färgade kanter, helt gjorda för hand. I utbyte mot sina små hus bad kvinnan om det hon behövde för att överleva, det vill säga allt från pengar till mat eller produkter av olika slag för sig själv och för hemmet. Fäst vid bordet som husen var placerade på fanns en skylt där det stod: ”Jag byter dem mot mat eller vad du än kan erbjuda mig. Tack".

Kvinnan på twitter tyckte att för att hjälpa denna äldre kvinna skulle det inte räcka med hjälpen från förbipasserande som råkade befinna sig på just den gatan. Hon bestämde sig därför för att försöka få så många som möjligt att dela hennes inlägg och försökte uppmana var och en av dem till att bli bättre människor eftersom denna stackars kvinna trots allt inte var annat än en person som blivit offer för svåra omständigheter.

I inlägget gav Tere Vela all information som var nödvändig för att hitta kvinnan och hennes hus, med hänvisning till den exakta platsen och alla byggnader som fanns i närheten, så att platsen omedelbart kunde identifieras och nås.

De människor som fick höra talas om denna sorgliga historia tog på sig ansvaret att sprida den på andra sociala medier för att nå ut till ännu fler människor. Tack vare alla dessa olika plattformar fick kvinnan också ekonomiskt stöd där en del gav henne pengar utan att be om något hus i utbyte, medan andra sökte upp henne och gav henne allt det de kunde donera.

Advertisement

Det finns många sanna berättelser som har visat oss att om vi är enade kan vi göra skillnad, men framför allt är det ett sätt på vilket livet kan bli harmoniskt och uppfyllande för oss alla, också och kanske framför allt för de människor som, precis som denna mormor behöver stöd mer än någon annan.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack