Som liten hade han inte ens pengar till att köpa bröd - idag är han ägare till ett mycket framgångsrikt bageri - TittaPaVideon.se
x
Som liten hade han inte ens pengar till…
Barnbarnet organiserar en sagolik födelsedagsfest för sin 90-åriga mormor som firar iklädd prinsessklänning

Som liten hade han inte ens pengar till att köpa bröd - idag är han ägare till ett mycket framgångsrikt bageri

07 Augusti 2021 • Av sofia
554
Advertisement

Vissa berättelser ger oss verkligen hopp och att lyssna på dem kan hjälpa oss i ögonblick då våra innersta drömmar verkar vara ljusår borta. Om du behöver lite uppmuntran är historien om entreprenören Carlos Ferreira da Rocha något för dig!

Carlos föddes i en mycket fattig familj i Xapuri, en liten stad i Brasilien. Under sin barndom var hans familj tvungen att gå hungrig många gånger, så pass mycket att de ibland inte ens hade pengar för att äta. Situationen förbättrades inte ens under tonåren då Carlos spenderade mycket tid med att titta i skylfönstrena på stadens bagerier och drömde om bröd som han inte hade råd att köpa.

Vid 18-års ålder, nu vuxen och med en resväska full av drömmar, flög Carlos till Sao Paulo, övertygad om att huvudstaden hade många fler möjligheter att erbjuda honom för att uppfylla sina drömmar. Carlos som ville komma bort från ett liv i fattigdom och hade älskat den kulinariska världen sedan han var liten hade som mål att öppna eget.

För att betala för sina studier började han arbeta på ett bageri med att städa maskiner och all utrustning och lyckades senare bli direktör för samma företag. Trots att han hade extrema svårigheter att avsluta sina studier lyckades Carlos ta examen och uppnå två specialiseringar inom sektorn.

År 2015, ännu inte nöjd med sin position, beslutade den framtida entreprenören att omsätta en lysande idé i praktiken! På den tiden fanns inga brödfabriker i hela regionen, vilket tvingade stormarknader att producera bröd på egen hand. När han insåg detta bestämde Carlos att det var han som skulle öppna den första brödfabriken, som han gav namnet Acrepan!

Som lokal valde han en väns byggnad som tidigare hade varit ett bageri. Efter att ha spenderat vartenda öre för att öppna sitt företag kunde Carlos inte betala hyran under hela 11 månader och skuldsatte sig. Men när hans verksamhet började gå med vinst bestämde sig hans vän sig för att gå honom till mötes och eliminera de föregående månadernas skuld.

Advertisement

De ursprungliga produkterna var 5: skivat bröd, korvbröd, hamburgerbröd, fullkornsbröd och 12-kornigt bröd. Företagets särart var den handgjorda förpackningen då produkterna var inslagna i transparent plast och varumärket var ett klistermärke, gjort av en lokal typograf.

Efter att ha bestämt sig för att samarbeta med de hamburgarrestauranger i området utnyttjade Carlos pandemin och tog cirka 6 månader på sig för att skapa den bästa bullen på marknaden, med stor framgång. Hittills, trots att Acrepan redan är mycket framgångsrikt, har Carlos inga intentioner att sluta och hans mål är att göra sitt varumärke känt i hela Brasilien.

Vem hade kunnat tro att en liten pojke som drömde om att äta bröd nu är en av de främsta entreprenörerna i Brasilien?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack