Han lägger upp en annons på nätet för att hjälpa sin mamma att hitta jobb och efter bara 48 timmar kommer hundratals erbjudanden - TittaPaVideon.se
x
Han lägger upp en annons på nätet…
En jordbrukare vägrar sälja sin mark och nu jobbar han omgiven av hus och byggnader En bonde lyckas inte hitta någon som kan plocka citrusfrukter och förlorar en skörd på 50 miljoner dollar

Han lägger upp en annons på nätet för att hjälpa sin mamma att hitta jobb och efter bara 48 timmar kommer hundratals erbjudanden

30 Juli 2021 • Av sofia
437
Advertisement

Internet är en plats med stora möjligheter. Många använder det för att be om hjälp i hopp om att nå så många människor som möjligt. Ju fler människor som lyssnar på vad vi har att säga, desto mer sannolikt är det att vi kommer att få hjälp i situationer som det är omöjligt att klara utan någon form av stöd. Historien vi nu ska berätta är en symbol för hur webben, om den används på rätt sätt, kan leda till ett vackert lyckligt slut.

Felice Capita är den 24-årige sonen till Anna Piacquadio, en arbetslös kvinna från Monza som i över ett år desperat letade efter ett jobb. Berget av CV:n som skickades till vänster och höger verkade inte leda till någonting, särskilt efter ankomsten av covid, den främsta orsaken till många företags ekonomiska kris.

Efter ett helt år av att ha fått dörrarna stängda i ansiktet insåg Felice, som arbetar inom IT, att för att hjälpa sin mamma fanns det inget annat sätt än att försöka utnyttja sina färdigheter inom området och förlita sig på folket på nätet så han lade upp en annons på LinkedIn, en plattform som fokuserar på arbetsmarknaden: "Hon är min mamma och hon har letat efter ett jobb i mer än ett år, men trots att hon är en kompetent, utbildad och hjälpsam person har hon svårt att hitta ett jobb". Även om den tjänst som mamman sökte var inom administration skulle kvinnan ha accepterat vilket jobb som helst utan problem med tanke på den allvarliga krisperioden på grund av pandemin. Annonsen publicerades trots att kvinnan till en början var skeptisk eftersom hon tillhör en generation som ligger mycket långt bort från den nuvarande.

Till deras stora förvåning gav killens gest resultat efter bara 48 timmar! Det var faktiskt efter bara två dagar som mor och son fick hundratals e-postmeddelanden från företag som lovade att de skulle ta en titt på kvinnans CV. Bland dessa fanns ett utmärkt erbjudande där ett fastighetsbolag erbjöd henne ett fast kontrakt med möjlighet att få provision på försäljningen. Anna tackade genast ja och kallades omedelbart för att påbörja sin arbetsträning.

Felice blev positivt överraskad av hur nätet hade gett resultat så snabbt för att hjälpa hans mamma. Det rörde sig trots allt om okända personer som mycket väl skulle ha kunnat strunta i hans annons. Med tanke på sin positiva erfarenhet ville 24-åringen dela sin historia för att ge råd till ungdomar som ofta låter sig avskräckas av annonser på internet: "Jag har lagt märke till många kommentarer från människor som klagar, men också många företag som erbjuder arbete, jag vill inte tala om för någon vad de ska göra, men kanske handlar det om att veta hur man söker jobb på rätt sätt".

Utan tvekan är delning den vackraste delen av webben och historier som denna kan verkligen lära oss hur viktigt det kan vara att förändra någons liv. Vi vill verkligen önska Anna ett stort lycka till i hopp om att detta bara kan vara början på en lysande karriär!

Tags: KvinnorJobb
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack