En jordbrukare vägrar sälja sin mark och nu jobbar han omgiven av hus och byggnader - TittaPaVideon.se
x
En jordbrukare vägrar sälja sin mark…
Hon åker runt i USA på sin bil tillsammans med hunden som hon räddat från gatan - nu är de oskiljaktiga Han lägger upp en annons på nätet för att hjälpa sin mamma att hitta jobb och efter bara 48 timmar kommer hundratals erbjudanden

En jordbrukare vägrar sälja sin mark och nu jobbar han omgiven av hus och byggnader

30 Juli 2021 • Av sofia
2.846
Advertisement

Som en blomma mitt i asfalten sticker den här mannens mark ut bland byggnaderna i en industrialiserad stad. Idag vill vi berätta historien om Michal Myslowski och hans stora kärlek till sin mark. Michal är en polsk bonde från Lublin, den nionde största staden i Polen. Till skillnad från andra bönder i hans område, lät han sig aldrig övertygas av de attraktiva förslagen från markägare som ville köpa hans mark för att fortsätta byggandet av byggnader och palats runt omkring honom under de senaste åren.

De som inte förstår det starka band som binder honom till sin mark, har bedömt Michals val på ett negativt sätt och märkt honom som "galen" för att inte ha utnyttjat alla de erbjudanden som gradvis lades fram för honom. Fraser som "förr eller senare kommer du att ångra dig" stod på dagordningen, men mot alla odds ändrade sig Michal aldrig.

Hans envishet innebar att hans land, det enda naturliga utrymmet mitt i så mycket utveckling, skapade ett bisarrt landskap, en blandning av gammalt och nytt, precis som två sidor av samma mynt. Bostadshus som omges av livliga gator, de senaste modeföretagen och köpcentren verkar inte påverka Michals frid, som fortsätter att odla sin raps ostört på sin skördetröska.

Samlevnaden med grannarna är fredlig och de är väl medvetna om hur viktigt Michals jobb är för honom. De verkar de inte alls störas av ljudet från jordbruksmaskinerna, tvärtom gillar grannarna att titta ut genom fönstret och koppla av vid utsikten av det lilla gröna utrymmet som sticker ut mitt i stadens gråhet. Hans odling är också mycket populär bland barnen som varje år inväntar skörden med stor entusiasm.

Michals mark är en nypa frisk luft för förbipasserande som älskar att stanna upp i sina stadsturer för att odödliggöra utsikten med foton och videor som sedan publiceras på sociala medier. Fotona har spridits på nätet och har väckt intresse hos lokala medier som, välkomnades av mannen med lugn, vilket bidrog till att sprida denna historia om kärlek och uppoffring. Det fanns också många positiva kommentarer från folk på nätet, varav några uppgav att de hellre skulle vilja leva på en plats med denna magiska atmosfär snarare än den deprimerande plats som de tvingas leva på.

Advertisement

Michal kunde ha anpassat sig till en ständigt föränderlig värld genom att sälja sin mark för att bli rik och investera i något nytt. Genom att göra motsatsen har han visat oss på ett mycket tydligt sätt att det ibland kan vara rätt val att gå emot strömmen!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack