Ett företag organiserar ett presentutbyte och delar ut dem slumpmässigt till alla anställda varav en kvinna vinner 175 000 dollar

av sofia

10 Januari 2023

Ett företag organiserar ett presentutbyte och delar ut dem slumpmässigt till alla anställda varav en kvinna vinner 175 000 dollar
Advertisement

Julperioden är alltid väldigt intensiv och var och en av oss har många saker att göra. Först och främst är det anordnandet av luncher och middagar för flera personer och sedan valet av presenter som ska slås in, både privat och för eventuella arbetskamrater. I det senare fallet organiserar sig varje företag efter eget tycke och oftast är det cheferna som belönar sina anställda med en mer eller mindre stor gåva.

I berättelsen vi nu vill berätta valdes dock något väldigt speciellt som present och det var framförallt en av deras anställda som hade turen på sin sida den dagen. Men låt oss förklara närmare.

via People

Advertisement

Hela historien utspelade sig i Louisville, Kentucky, i USA, där Lori Janes, en anställd på en tandläkarmottagning, fick uppleva något otroligt tack vare en rolig lek tillsammans med sina arbetskollegor. Varje företag firar på något sätt det gångna året med sina anställda och en del anordnar riktiga julfester. På företaget i det här fallet landade valet på en lek som kallas "den vita elefanten", som går ut på att göra symboliska presenter, men mycket underhållande sådana, som alla kan ha råd med och uppskatta och som vanligtvis lottas ut slumpmässigt. Det bästa av allt är att man kan byta dessa gåvor med varandra, om man inte är nöjd med sina egna.

Det här är precis vad som hände med Lori. En kollega "stal" hennes present och hon tvingades välja en annan. I den andra omgången föll ett paket med 25 skraplotter i hennes händer. Uppmuntrad av de andra började kvinnan kolla om turen var på hennes sida den dagen. Endast en vinst på 50 dollar skrapades fram på den första lotten, men något otroligt hände när hon fortsatte.

Hon skrapade en annan slumpmässigt och såg att han vann hela 175 000 dollar. En stor summa som varken hon eller hennes kollegor kunde tro på. "Ingen kunde hålla sig lugn - sa Loris - Det fanns de som dubbelkollade lotten om och om igen, de som scannade den för att få en matchning från lotteriet. Vi var alla mållösa".

Advertisement

När de senare insåg att det var på riktigt och att de inte hade fel ringde kvinnan omedelbart sin familj för att berätta hur lyckligt lottad hon hade varit. Mannen och barnen trodde det var ett skämt, men när de väl hörde att det i bakgrunden till samtalet fanns glädjeskrik, applåder och gratulationer från de andra anställda insåg de att det var sant och gladde sig tillsammans med kvinnan.

En helt klart ovanlig situation som har gjort många förstummade. Det är många som prövar lyckan, det vet vi mycket väl, men det är garanterat inte alla som har turen att ramla på en vinnande skraplott. I den här historien verkar det tvärtom som att det var turen som sökte upp Lori och på något sätt belönade henne med en oväntad vinst.

Låt oss hoppas att sådana positiva sammanträffanden också kan hända andra människor och vem vet om den vita elefantleken kommer att bli favoriten bland de lekar som organiseras av olika företag runt om i världen till jul. Har något liknande någonsin hänt dig?

Advertisement