Hon har ingen plånbok, han beställer bara mat till sig själv: en katastrofal första dejt

Hanna Birgitta Nilsson

19 November 2021

Hon har ingen plånbok, han beställer bara mat till sig själv: en katastrofal första dejt
Advertisement

Bland de outtalade reglerna på första dejten vem är det som ska betala: mannen eller kvinnan? Visst har vi alla växt upp med idén om att det är mannen som erbjuder sig att betala notan för att uppvakta kvinnan. Men är vi säkra på att denna idé i det västerländska samhället är rätt? En tjej och hennes TikTok-berättelse fick oss att tänka på detta.

via HeydiBerber/TikTok

Advertisement
hediberber/TikTok

hediberber/TikTok

Samhället vi lever i har ändrat många av sina regler, och även om den "outtalade" regeln att mannen ska betala notan på första dejten är det många kvinnor som verkligen inte de uppskattar denna sed. Idag känner kvinnor sig mer fria, självständiga, långt ifrån alla kulturella och sociala band och arv som skulle kunna degradera dem ett steg lägre än män, så varför inte betala sin egen restaurangnota när de för första gången träffar en man som de är intresserade av?

Heydi Berber, berättade om sin första, misslyckade dejt med en kille genom en video på TikTok. Enligt videon hade hon dykt upp på restaurangen utan plånbok och därför insåg hon att under kvällens lopp skulle hon inte kunna betala för sig, eller för killen som hon dejtade...

Advertisement
heydiberber/TikTok

heydiberber/TikTok

I videon sa tjejen att killen absolut inte hade för avsikt att betala för hennes mat, tvärtom tänkte han äta det han beställt utan att ens låta tjejen smaka; kort sagt, hade han bara beställt mat till sig själv, ovetande om att Heydi inte hade sin plånbok med sig.

Till slut efter denna första mardrömsdejt bestämde dem sig för att gå på en andra, där båda två så småningom tyst betalade var för sig.

heydiberber/TikTok

heydiberber/TikTok

Många användare som har tittat på och delat tjejens video på TikTok har hävdat att Heydi medvetet kan ha lämnat sin plånbok hemma och därmed velat tvinga den killen att betala för middagen; samtidigt var gesten från killen som hade beställt mat bara till sig själv, ytterligare ett snedsteg i vad som i slutändan var en katastrofal kväll!

I allt detta, vart har etiketten tagit vägen i de nya generationerna? Vet de inte längre hur de ska bete sig vid dessa tillfällen?

Advertisement