En äldre övergiven kvinna får besök av polisen som äter middag tillsammans med henne och klipper hennes hår - TittaPaVideon.se
x
En äldre övergiven kvinna får besök…
Det här paret bor på en minibus och gör endast av med 10 £ i veckan - ett mycket sparsamt liv Dessa tre syskon adopterades av en ensamstående pappa efter att ha bott i 16 olika familjer

En äldre övergiven kvinna får besök av polisen som äter middag tillsammans med henne och klipper hennes hår

26 Juli 2021 • Av sofia
661
Advertisement

När en polispatrull från IJsselmonde, en av Rotterdams kommuner, märkte att en gammal dam alltid satt ensam och tittade ledsen ut genom fönstret, bestämde de sig för att besöka henne för att få veta mer om hennes liv. Poliserna upptäckte att den äldre kvinnans levnadsförhållanden inte var de bästa. Hon var en 95-årig kvinna med allvarliga hörselproblem, ensam och övergiven utan varken några vänner eller någon familj som kunde ta hand om henne. Hon åt knappt någonting och detta gjorde att hon var väldigt mager, nästan bara skinn och ben. Poliserna var förvånade över att hon fortfarande levde.

image: Facebook

Kvinnan kunde inte längre ta hand om sig själv och hennes psykiska tillstånd var oroande eftersom hon var otroligt ensam. Troligtvis skulle situationen på sikt ha försämrats till en punkt där det inte skulle finnas någon återvändo. När polisen insåg allvaret i situationen, beslutade de att de skulle åta sig att hitta ett vårdhem som kunde ta hand om henne, erbjuda henne allt det hon behövde och tillåta henne att spendera sina sista dagar i sällskap och ta farväl av ensamheten för alltid.

95-åringen, som inte hade fått besök på väldigt länge, verkade mycket rörd över polisernas intresse och uppskattade deras sällskap väldigt mycket. Hon småpratade på ett väldigt rofyllt sätt utan rädsla, som om hon var i sällskap med gamla vänner. Med tanke på att det var middagstid och eftersom kvinnan såg undernärd ut frågade polisen henne om hon ville äta middag tillsammans med dem, hon tackade genast ja och poliserna erbjöd henne några pommes frites, som hon njöt av efter att inte ha ätit några på 25 år.

UPDATE Ons doet het enorm goed om te zien dat er zoveel lieve berichten binnenkomen en dat mensen mevrouw willen helpen...

Pubblicato da Politie Basisteam IJsselmonde su Martedì 22 settembre 2020
Detta var inte det enda besöket från poliserna, som bestämde sig för att återvända till henne en andra gång några dagar senare. Den gamla kvinnan berättade för dem att det hade gått för många år sedan hon senast hade satt sin fot på en frisörsalong och att hon samma morgon, precis som hon hade gjort tidigare år, hade hon försökt klippa sitt eget hår, men utan att lyckas. Poliskvinnan bestämde sig därför för att försöka uppfylla hennes önskan. Hon tog upp en sax och gav henne ett litet ögonblick av skönhetsvård genom att klippa håret på henne.
 
Dessa poliser delade sin vackra gest på sin facebooksida och fick tusentals positiva kommentarer och många människor erbjöd sig att hjälpa den äldre kvinnan. Syftet med deras delning på sociala medier var att öka medvetenheten bland folket på nätet om en verklighet som tyvärr är mycket vanlig i Nederländerna, nämligen att många äldre människor överges. "Det finns många äldre människor som är ensamma i Nederländerna. Vi hoppas att alla som läser detta inlägg tar hand om en äldre person som lämnats ensam, även om det bara är genom en enkel pratstund.
 
Samhället tog emot polisens begäran om hjälp mycket väl och började genast jobba för att hitta en säker plats att bo på för den 95-åriga kvinnan som nu äntligen känner sig mycket mindre ensam.
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack