En ensamstående mamma sålde bröd för att kunna betala för sina studier - nu har hon lyckats förverkliga sin dröm om att bli lärare - TittaPaVideon.se
x
En ensamstående mamma sålde bröd…
Hon framhäver sin mustasch med mascara för att gå emot samhällets skönhetskrav: Mormorn fyller 99 år och barnbarnet ger henne ett foto av när han var liten:

En ensamstående mamma sålde bröd för att kunna betala för sina studier - nu har hon lyckats förverkliga sin dröm om att bli lärare

21 Juli 2021 • Av sofia
838
Advertisement

"Vill man så kan man" är verkligen ett uttyck som stämmer i de flesta fall och detta motto blir för vissa en riktig drivkraft i livet. Amelia Ruiz Villaverde bor i Paraguay, är 26 år gammal och har en 11 månader gammal son och har bara ett mål i livet, nämligen att utbilda sig till lärare. För att kunna försörja sig ekonomiskt och nå detta mål bestämde hon sig för att sälja bröd och annan mat på gatorna i sin stad.

Trots alla svårigheter som uppstod visade den här unga kvinnan stor beslutsamhet och kan verkligen betraktas som ett riktigt föredöme för andra att följa.

via: La Nacion

Det verkade omöjligt, men...

Utan varken pengar eller något jobb och dessutom ensamstående mamma. Amelia Ruiz Villaverde - en 26-årig ensamstående tjej med en 11 månader gammal bebis - var verkligen inte i en trygg eller ekonomiskt välmående position. Men tack vare sin järnvilja lyckades hon få sin examen genom att avsluta en avancerad utbildningskurs för lärare. Men var fick hon pengarna för sina studier ifrån?

Amelia lyckades betala för sin undervisning och sitt studiematerial genom att sälja soppa och bröd på gatorna i sin stad tillverkade med en traditionell paraguayansk deg gjord med kassava och ost, kallad ”chipa”.

Tack vare ett inlägg på facebook där hon berättade sin historia har Amelia Ruiz blivit ett exempel på framgång i Paraguay genom att representera alla de människor som trots livets motgångar lyckas få det de vill ha mest i livet.

"Idag kan jag stolt säga: Jag klarade det!" Trots alla dagar av ångest, kyla och tårar. Dagar då jag, medan jag sålde chipa, tänkte "Kommer jag att kunna göra allt detta?" och titta på mig nu när jag precis har uppnått ett av mina första mål. Om du bestämmer dig för att göra någonting är ingenting omöjligt. Det är bara upp till dig" skriver Amelia.

Advertisement

Självdisciplin ger alltid goda resultat...

När allt kommer omkring har det alltid varit den här unga kvinnans dröm att bli lärare, ett yrke som hon anser oumbärligt för samhällets tillväxt. Efter att ha blivit känd i Paraguay intervjuades Amelia av de stora tidningarna i landet. I tidningen La Nación del Paraguay berättar Ruiz att det är mycket svårt att både vara mamma, arbeta och studera på en gång, och att allt handlar om "god planering och stöd från familjen".

En mycket stark princip som Amelia har levt efter i flera år, då hon studerade från 7 på morgonen till 15 på eftermiddagen och sedan gick ut för att sälja sitt hembakade bröd.

För att göra saker ännu svårare kom även pandemin. Amelia tvingades följa de flesta lektionerna på sin mobiltelefon eftersom hon inte hade en dator. Detta innebar också stora svårigheter för hennes studier och för de skriftliga tentorna.

Allt detta hindrade dock inte den unga mamman, som envist insisterade på att kämpa mot sitt mål. Hennes uthållighet och mod har gjort att hon idag har belönats med möjligheten till ett jobb som lärare. Grattis Amelia!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack