Han hittar en låda med pengar vid en bankomat och tvekar inte med att lämna tillbaka dem - TittaPaVideon.se
x
Han hittar en låda med pengar vid en…
En 7-årig pojke lyckas rädda sin syster och pappa som fastnat i strömmen på en flod

Han hittar en låda med pengar vid en bankomat och tvekar inte med att lämna tillbaka dem

05 Juni 2021 • Av sofia
2.159
Advertisement

Idag verkar ärlighet inte längre vara en självklarhet och de gester som en gång skulle ha gått obemärkta förbi eftersom de ansågs vara "normala", gör oss idag förvånade. Om en man lämnar tillbaka en plånbok finns det de som berömmer honom för sin ärlighet och sedan de som kallar honom "dum" för att han inte själv tog pengarna. Mannen i den här historien hittade dock mycket mer än en plånbok på gatan, nämligen en låda med $ 27 000, som en pickup av misstag hade lämnat på trottoaren. Mannen stannade med bilen, då den svarta lådan som låg på gatan såg misstänksam ut och gick fram för att kontrollera. När han såg att det på etiketten på lådan stod "40 000 $" tog han upp den och körde till närmaste bankkontor för att lämna tillbaka pengarna till banken.

George Condash, bosatt i Westland, Michigan, hade verkligen haft tur, men ville med rätta inte dra nytta av detta. De pengar som mannen hittade på gatan, bredvid en bankomat, var inte hans och den lådan som låg på gatan var helt klart en följd av någon anställds misstag. George tvekade inte en sekund med att plocka upp lådan som var full med pengar och ta sig till närmaste bankkontor. Det var tydligt och bekräftades senare av bilderna från säkerhetskameran att säkerhetsvakten som körde hade glömt att plocka upp lådan med pengarna innan han åkte därifrån. De anställda på banken var mycket lättade så snart George dök upp och återlämnade pengarna och bankchefen tackade honom med ett kontant belöning.

Alicia Stewart, bankchefen, förklarade: "Det kunde ha slutat på ett helt annat sätt för oss. Men Mr. Condash var väldigt ärlig och valde att återlämna pengarna och vi uppskattar detta väldigt mycket."

Georges riktiga belöning var att ha ett gott samvete i slutet av dagen. Det stämmer visserligen att $ 40 000 eller $ 27 000 kan tilltala alla, särskilt om du befinner dig i ett skede i livet där du verkligen behöver pengar, men för vissa kommer ärlighet ändå först.

Om det hade varit du som hade hittat en sådan stor summa pengar som den som George hittade, skulle du då ha gjort detsamma?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack