Han tar en tur runt om i världen tillsammans med sin mamma som har Alzheimers sjukdom för att ge henne en sista gåva - TittaPaVideon.se
x
Han tar en tur runt om i världen tillsammans…
Vid bara 34 veckor hade hon redan en massa hår: 15 byggnader som är så absurda och har byggts på ett sätt som strider mot all logik

Han tar en tur runt om i världen tillsammans med sin mamma som har Alzheimers sjukdom för att ge henne en sista gåva

06 Juni 2021 • Av sofia
651
Advertisement

De flesta av oss skulle göra vad som helst för vår mamma, till och med bokstavligen resa jorden runt för att få henne att må bra och se henne le igen. Detta var exakt vad Sean O'Sallaigh gjorde, en 44-årig man från Irland som bestämde sig för att ta med sig sin 80-åriga mamma på en spännande resa till några av de vackraste länderna i världen. Allt detta gjorde Sean för att försöka förbättra livet för sin mamma Mary, som har lidit av Alzheimers sjukdom under en längre tid nu.

År 2013 fick Sean ett telefonsamtal som han aldrig skulle ha velat ta emot medan han befann sig i sin lägenhet i Rom. Den unge mannen fick veta att hans mamma Mary hade diagnostiserats med Alzheimers sjukdom och att livet under de kommande åren skulle bli allt svårare för henne samt för sonen som skulle se efter henne. Åren gick och Mary verkade inte bli bättre, gradvis förlorade hon till och med talförmågan och därför fick Sean en idé om hur han kunde försöka få henne att må bättre och ge henne en sista gåva innan det var för sent.

Sean O'Salleigh bestämde sig för att tillbringa 18 månader med sin mamma på en fantastisk och oförglömlig resa. De lämnade sitt hemland Irland och besökte otroliga platser som Nepal, Italien och Sydafrika, en extraordinär resa som 2018 gynnade Marys hälsa och som sakta med säkert fick henne att börja prata igen...

Advertisement

Sean berättare: "Jag trodde att Alzheimers gjorde att man bara långsamt blev värre, men när vi kom till Nepal började hon återfå sin språkförmåga. Neurologen sa till mig att positiva och glada människor blir lyckligare med sjukdomens gång. Hon hade rätt eftersom mamma tycktes bli yngre och mer lycklig. Hon planerade att återvända dit efter ett par månader. Det var varmt så hon kunde gå ut mycket. Vi gick längs sjön och såg barnen leka. De kom och satte sig med oss ​​på kaféerna och pratade alltid med henne och hon med dem. Barnen borstade hennes hår och kallade henne mormor och hon sa "namaste" till alla! "

När Marys tillstånd förvärrades 2018 och den äldre damen började förlora talförmågan visste Sean att han till varje pris ville undvika att placera henne på ett vårdhem, där hon uteslutande skulle skötas av sjuksköterskor och okända människor. Av den anledningen bestämde han sig för att ta henne med sig på en sista spännande resa tillsammans med Gloria, en vårdgivare som skulle hjälpa honom att ta hand om sin mamma vid behov.

Tillsammans besökte Sean och Mary staden Roms majestätiska skönhet och Umbriens grönska i Italien, de fascinerande färgerna i Nepal i Asien och slutligen den moderna Kapstaden i Sydafrika. Detta blev det sista steget på denna spännande resa runt om i världen eftersom Mary tyvärr sedan dog i maj 2019.

Sean, bedrövad över det faktum att hans mamma inte längre finns, ångrar dock ingenting. Han visste att han ville göra allt för att göra de sista åren av Marias liv till de mest bekymmerslösa och bekväma någonsin. Sean är övertygad om att han gav sin mamma en av de bästa stunderna i hennes liv, en resa runt om i världen som ingen av dem någonsin skulle glömma!

Advertisement

Du är en fantastisk son Sean!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack