Han rånar ett apotek men ångrar sig: "Förlåt, jag har förlorat mitt jobb och känner mig desperat" - TittaPaVideon.se
x
Han rånar ett apotek men ångrar sig:…
15 byggnader som är så absurda och har byggts på ett sätt som strider mot all logik Två äldre människor promenerar på gatan och håller varandra i händerna - en bild på sann vänskap

Han rånar ett apotek men ångrar sig: "Förlåt, jag har förlorat mitt jobb och känner mig desperat"

06 Juni 2021 • Av sofia
346
Advertisement

I den här perioden blir vi inte längre förvånade när vi hör om desperata situationer, särskilt med tanke på covid-19-pandemin som har haft en stark inverkan på ekonomin i många länder. En situation som har gjort att flera personer har blivit utan arbete och följaktligen utan möjlighet att fortsätta leva ett värdigt liv. Det finns de som försöker klara sig och kanske ber om hjälp och de som istället begår kriminella handlingar. Nyheten om en man som rånade ett apotek i Rom och sedan nästa dag gav tillbaka bytet till butiksägaren och sa att han var desperat ("Jag förlorade mitt jobb"), kan inte låta bli att få oss att tänka på situationen i sin helhet. Detta gör ju dock självklart inte att brottet på något sätt är okej.

image: Wikimedia

En torsdag som vilken annan som helst klockan 16.00 kom en beväpnad man in på ett apotek på gatan via Tuscolana Vecchia i Rom och krävde att de omedelbart skulle tömma kassan. Den anställda på apoteket, som blev livrädd och överlämnade 7 500 euro i kontanter och lät honom fly. När brottslingen väl var utom sikte stängde apotekaren in sig på toaletten och kontaktade omedelbart polisen som genast satte sig i arbete så snart telefonsamtalet kom. Nästa morgon hände dock något oväntat, runt 7:20 stoppades apotekets ägare, som var på väg mot sin butik, av rånaren själv med ansiktet övertäckt. Mötet varade ett kort ögonblick, under vilket rånaren uttryckligen berättade för apotekaren att han ångrade det han hade gjort: "Jag är desperat eftersom jag har förlorat mitt jobb". Med dessa ord lämnade den påstådda brottslingen tillbaka pengarna till ägaren och  visade även att han haft en leksakspistol hela tiden.

image: Pexels

Polisen fortsätter att utreda ärendet för att spåra brottslingen som ångrat sig. En sak som är säker är att även historien om ett brott kan lyfta fram de motsättningar som finns i detta historiska ögonblick.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack